Rīta Panorāma

"Latvijas (no)skaņas" – koncerts ar Latvijas spēku

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā Donu

Dons pēc otrā mēģinājuma Eirovīzijā: Nevaru sagaidīt, kad uzstāšos ar klausītājiem

Malmē, Zviedrijā Eirovīzijas pusfinālam gatavojas Latvijas pārstāvis Dons, kurš 2. maija vakarā aizvadījis otro un pēdējo mēģinājumu, kurā vēl iespējams veikt izmaiņas priekšnesumā.

Kā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" atzina mūziķis, viņš no mēģinājuma skatuves nokāpis domīgs: "Pārāk biju jau sācis domāt statiski – kas, kur, kā, kamera tur un tur. Tas ir viss labi, par to ir jādomā, bet, manuprāt, tas ir jāpaņem vieglāk. Es to redzēju sevī, esmu bišķi tāds stīvs. Tās ir manas personiskās pārdomas. Būs publika zālē, viņa iedos arī citu enerģiju, un tad jau tas būs pavisam savādāk. Šobrīd sajūta bija kā liela TV studija. Ja tur iekšā ir skatītāji, tad tas jau pārvēršas koncertā – tad ir cita enerģija, cita atmosfēra. Nevaru sagaidīt momentu, kad būs [uzstāšanās] kopā ar klausītāju."

Ieskatu tajā, kā izskatīsies Dona priekšnesums, var gūt publicētā video fragmentā no otrā mēģinājuma.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Video noskatījies arī Dons:

"Viss ir pareizajā virzienā, bet vēl ir mazas nianses, ko var izdarīt. Jāatbrīvojas, jāsaslēdzas un jānodzied!"

Kvēlākie Eirovīzijas fani Malmē, Zviedrijā, ieradīsies nedēļas nogalē, kad ar dalībnieku gājienu uz tirkīzzilā paklāja tiks atklāts Eirovīzijas dziesmu konkurss. Tikmēr arēnas dzīves ritms paliek nemainīgs – aktīvi notiek mēģinājumi, kuros delegācijas veic pēdējos uzlabojumus savos priekšnesumos. "Jāsaka, ka visa komanda ir gandarīta par paveikto. Mums bija iespēja vēl pieslīpēt pēdējos labojumus. Domāju, kad tie būs izdarīti, tad mēs varēsim uzelpot. Es zinu, ka par mums balsos un mēs tiksim finālā," pārliecību pēc otrā mēģinājuma pauda Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš.

Šobrīd atliek vien emocionāli noskaņoties 9. maija tiešraidei, lai Eiropas skatītājiem trīs minūšu laikā pierādītu, ka Latvija ir pelnījusi vietu finālā.

Taču vienu neatņemamu priekšnesuma sastāvdaļu Eirovīzijas skatītāji nemaz neredzēs, un tie ir Dona bekvokālisti – latviešu mūziķis un dziesmu autors Chris Noah un dziesmas "Hollow" līdzproducents, īru mūziķis Liam Geddes. Viņi uz skatuves nekāps, bet dziedās aizskatuvē. "Nav stresa, nav jādomā par tērpiem," ar smaidu par bekvokālista pieredzi sacīja Chris Noah, uzsverot arī:

"Kopumā man liekas, ka šī dziesma ir par Artūru, tāpēc arī visa uzmanība ir uz viņu."

Nākamā reize, kad Dons kāps uz Eirovīzijas skatuves, būs dienu pirms tiešraides – 8. maijā. Taču līdz tam Latvijas delegācijai plānotas vēl dažādas aktivitātes – viesošanās pie Ukrainas delegācijas, 4. maija svinības Dānijas vēstniecībā, kā arī konkursa atklāšanas pasākums svētdien, 5. maijā.

Eirovīzija 2024 – dalībnieki

Vairāk

KONTEKSTS:

Gaidāmajā 2024. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē, Zviedrijā, savu dalību ir apstiprinājušas 37 valstis.

31 valsts sacentīsies divos pusfinālos – 7. un 9. maijā, bet finālā – 11. maijā – par vietām cīnīsies 26 valstis.

No katra pusfināla 10 valstis iekļūs Eirovīzijas finālā, tādējādi 20 valstis pievienosies 2023. gada Eirovīzijas uzvarētājai Zviedrijai un "lielajam piecniekam" – Spānijai, Apvienotajai Karalistei, Vācijai, Itālijai un Francijai.

To, kurš pārstāvēs Latviju Eirovīzijā, ik gadu žūrija un skatītāji nosaka Latvijas Televīzijas konkursā "Supernova". Šogad par tā uzvarētāju kļuva Dons ar dziesmu "Hollow", tā izskanēs Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā 9. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti