Vācijas nacionālā lidsabiedrība «Lufthansa» sāk kravu pārvadājumus uz Rīgu

Vācijas nacionālās lidsabiedrības "Lufthansa" meitas uzņēmums "Lufthansa cargo", kas specializējas kravas aviācijā, sācis lidojumus no Frankfurtes lidostas Vācijā uz Rīgas lidostu. Pirmais reiss RIX Rīgas lidostā tika sagaidīts vēlā sestdienas, 4. maija, naktī. RIX Rīgas lidosta līdz ar to kļūst par pirmo Baltijas lidostu, ar ko "Lufthansa Cargo" veido regulāru tiešo kravu savienojumu.

Turpinot darbu pie lidojumu tīkla paplašināšanās, kā arī dažādojot uzņēmuma kravas aviācijas floti, "Lufthansa Cargo" aizvadītā gada novembrī saņēma ceturto "Airbus A321F" modeļa gaisa kuģi. "A321F" tiks izmantots arī kravas lidojumos no Frankfurtes lidostas uz Rīgu.

Pašlaik uzņēmuma plānos ir lidojumus nodrošināt vasaras sezonā, un tie notiks vienu reizi nedēļā – naktī no sestdienas uz svētdienu. Pēc Rīgas lidmašīna lidos uz Helsinku lidostu Somijā un atpakaļ uz Frankfurti. 

"Mēs esam priecīgi, ka varam spert nākamo soli mūsu sadarbībā un piedāvāt klientiem Baltijā ne tikai komerciālos aviācijas pārvadājumus, bet arī kravas lidojumus, kas ir svarīgi visa Baltijas reģiona izaugsmei,"

portālam LSM.lv sacīja "Lufthansa cargo" pārstāve Jana Paulina. Viņa arī norādīja uz to, ka, izmantojot konkrētā modeļa lidmašīnu, ir iespējams klientiem nodrošināt augstākā līmeņa kvalitāti un sūtījumus piegādāt pēc iespējas īsākā laika periodā. 

Pašlaik plānots, ka reisos no Rīgas tiks iekrauti dažādi elektronikas un farmācijas produkti. Arī pirmajā reisā tika iekrauti kāda uzņēmuma elektronikas produkti. 

"Šis ir ļoti nozīmīgs notikums, ko mēs ļoti sagaidām.

Tas pēc ilgāka laika, kad kravu pārvadājumos bija būtisks kritums, šis ir ļoti pozitīvs signāls, ka kravu apjomi Rīgā atkal atjaunosies,"

portālam LSM.lv norādīja RIX Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa. 

""Lufthansa Group" ir ilglaicīgs un stabils Rīgas lidostas sadarbības partneris, un mēs esam priecīgi, ka tieši Rīgas lidosta kļūst par pirmo Baltijas lidostu, kur "Lufthansa Cargo" uzsāk šādus regulāros aviokravu lidojumus," skaidroja RIX Rīgas lidostas aviācijas kravu attīstības vadītājs Eligijus Jentkus. 

Lidsabiedrības izmantotais "A321F" gaisa kuģis vienā lidojumā spēj pārvadāt līdz pat 28 tonnām kravas. Galvenajā lidmašīnas klājā iespējams izvietot 14 konteinerus, savukārt lidmašīnas zemākajā klājā ir vieta vēl 10 konteineriem. Pateicoties iespējai konteinerus izvietot stāvos, to iespējams ne tikai ērti un ātri sakraut, bet arī izkraut. 

"Šī modeļa lidmašīna ir viena no daudzpusīgākajām lidmašīnām savā klasē, kas piedāvā lielisku servisu uz vidēja attāluma galamērķiem, piemēram, Rīgu. "Lufthansa cargo" flotes papildināšana ar šī modeļa lidmašīnām, kā arī jaunais tīkls, ir nozīmīgs solis ceļā uz strauji augošā e-komercijas pieprasījuma apmierināšanu," sacīja Paulina.

Uzņēmumā arī norāda, ka šis gaisa kuģis ir ļoti labi savietojams ar uzņēmuma "Boeing 777F" modeļa gaisa kuģiem, kuri veic transatlantiskos kravu lidojumus. 

"Lufthansa cargo" savus lidojumus pārsvarā veic no Frankfurtes lidostas, kas, kā norāda uzņēmumā, ir piemērota lokācija, lai savienotu Eiropu ar pārējo pasauli.

Aizvadītajā ziemas sezonā uzņēmums sāka lidojumus uz Jordāniju un Stokholmu. Katrs jauns galamērķis izvēlēts tā, lai tas uzlabotu klientu pieredzi ar lidsabiedrības pakalpojumiem. Piemēram, Stokholmas Ārlandas lidosta ir svarīga vieta, lai pārvadātu farmācijas un citus produktus, kam svarīga nemainīga temperatūra. 

"Esmu ļoti gandarīts, ka ar mūsu jaunajiem maršruta papildinājumiem varam savienot Ziemeļvalstis un Baltiju ar pārējo pasauli.

Vēl lielāks prieks man ir par to, ka to varam izdarīt ar mūsu A321F floti," norādīja Ziemeļvalstu un Baltijas tirgu pārdošanas un apkalpošanas vadītājs Henings Olendorfs.

Viņš arī atzina, ka pieprasījums pēc šiem vidēja attāluma kravu lidojumiem turpina pieaugt, kas nozīmē to, ka uzņēmums varētu lemt arī par vēl citu galamērķu atvēršanu. 

Reisu sākšana uz Latviju ir ieguvums arī Latvijas un Baltijas uzņēmējiem, kuriem būs ērtāks veids, kā nogādāt vai saņemt kravu ne tikai no pārējās Eiropas, bet arī pasaules. Ja līdz šim tam pārsvarā tika izmantots zemes transports, kas ir vilcieni vai smagās automašīnas, tad tagad, izmantojot gaisa transportu, var tikt samazināts ceļš līdz klientam.

Pašlaik Rīgu savās kravu pārvadājumu kartēs atzīmējuši septiņi pārvadātāji un "Lufthansa cargo" ir astotā aviokompānija šajā sarakstā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti