Ekonomika
Alimentu nemaksātāju problēmas risināšanā iesaistīs arī darba devēju pārstāvjus
(papildināts)
Alimentu nemaksātāju problēmas risināšanā iesaistīs arī darba devēju pārstāvjus (papildināts)
Atzīstot, ka līdzšinējie centieni atgūt valsts naudu no uzturlīdzekļu parādniekiem nav bijuši veiksmīgi, Saeimas darba kārtībā nonākuši likuma grozījumi, paredzot samazināt obligāti atvelkamās summas alimentu nemaksātājiem. Tādējādi cerēts lielu daļu parādnieku izdabūt no ēnu ekonomikas vai pelēkās zonas. Attiecīgi likuma grozījumi jau ir Saeimas Juridiskās komisijas darba kārtībā ar nolūku tos pieņemt jau līdz Jāņiem.
Sievietes uzņēmējas aicina pieteikties Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta atbalsta programmā
Sievietes uzņēmējas aicina pieteikties Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta atbalsta programmā
Sievietes uzņēmējas, kas darbojas lauksaimniecības un pārtikas nozarē, var pieteikties biznesa atbalsta programmai, ko organizē Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta zināšanu un inovāciju kopiena. Sešu mēnešu laikā uzņēmējas varēs mācīties, tikties ar mentoru, attīstīt savu biznesa ideju un programmas noslēgumā piedalīties konkursā, kur labākās idejas autore saņems 10 000 eiro biznesa idejas attīstīšanai.
Viesnīcu un restorānu asociācija: Gaidāmā sezona nebūs iepriecinoša
Viesnīcu un restorānu asociācija: Gaidāmā sezona nebūs iepriecinoša
Latvijas viesnīcām un ēdinātājiem gaidāmā sezona nesolās būt iepriecinoša. Tā būs līdzīga iepriekšējai, kad ārvalstu tūristu bija līdz pat 30% mazāk nekā 2019. gadā. Tā Latvijas Radio atzīst nozares asociācijā, vienlaikus atzīmējot, ka tiešraides no pasaules čempionāta hokejā, kas ēdināšanas vietās piesaistīs vairāk klientu, tuvākajās nedēļās nozarei dos labvēlīgu rezultātu.
Vai attaisnotajos izdevumos varētu iekļaut arī privātā bērnudārza izmaksas? Vecākus aicina vērsties...
Vai attaisnotajos izdevumos varētu iekļaut arī privātā bērnudārza izmaksas? Vecākus aicina vērsties Finanšu ministrijā
Daudzviet Latvijā vietu pašvaldību bērnudārzos nepietiek, tāpēc vecākiem jāizvēlas privātā bērnudārza pakalpojumi. Par tiem ir jāmaksā, un daļa vecāku ir neizpratnē, kāpēc privāto bērnudārzu apmaksa netiek iekļauta attaisnotajos izdevumos, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija". Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sekretāre aicina iedzīvotājus ar priekšlikumu sistēmu mainīt vērsties Finanšu ministrijā, kas šobrīd strādā pie izmaiņām nodokļu sistēmā.
Latvijā atgriežas ģimenes, lai bērni augtu latviskā vidē. Traucējošais – birokrātija
Latvijā atgriežas ģimenes, lai bērni augtu latviskā vidē. Traucējošais – birokrātija
Pērn Zemgalē ar reemigrācijas koordinatoru atbalstu atgriezās 118 Latvijas iedzīvotāji, kas pirms tam dzīvoja un strādāja ārzemēs, galvenokārt Anglijā, Vācijā, Īrijā un Norvēģijā. Pēdējos 3 gados Zemgalē šādā veidā atgriežas ap 100 reemigrantu gadā, un visbiežāk tās ir ģimenes ar bērniem. Kas pēc atgriešanās sagādā lielākās problēmas – dzīvesvieta, darbs vai izglītības iespējas bērniem?
Baltijas valstīs degvielas cenas samazinās
Baltijas valstīs degvielas cenas samazinās
Pagājušajā darba nedēļā visās Baltijas valstu galvaspilsētās samazinājās degvielas cenas, straujāk tām krītoties Viļņā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.
Aprīlī reģistrēts rekordzems fosilā kurināmā īpatsvars elektrības ražošanā ES
Aprīlī reģistrēts rekordzems fosilā kurināmā īpatsvars elektrības ražošanā ES
Aprīlī fosilais kurināmais nodrošināja mazāk nekā ceturto daļu no Eiropas Savienībā (ES) saražotās elektroenerģijas, kas ir rekordzems rādītājs. Mazāks fosilā kurināmā īpatsvars elektrības ražošanā bija saistīts ar vēja un saules enerģijas izmantošanas pieaugumu, kā arī ar hidroelektroenerģijas ražošanas atjaunošanos, vēsta domnīca "Ember".
Pēc Stradiņa slimnīcas līguma laušanas būvnieks «Velve» sāk tiesiskās aizsardzības procesu
(papildin...
Pēc Stradiņa slimnīcas līguma laušanas būvnieks «Velve» sāk tiesiskās aizsardzības procesu (papildināts)
Būvniecības uzņēmums "Velve", kas sāka būvēt Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) jauno korpusu un ar kuru slimnīca pēc nesaskaņām līgumu lauzusi, nolēmis  sākt tiesiskās aizsardzības procesu. "Velvei" noteiktā laikā būs jāizstrādā rīcības plāns, kā iziet no maksāšanas grūtībām un norēķināties arī ar kreditoriem.  
Rīdzinieku parāds par apkuri – ap 10 miljoniem eiro
Rīdzinieku parāds par apkuri – ap 10 miljoniem eiro
Apkures sezona Latvijā tuvojas noslēgumam. Siltuma uzņēmumu ieskatā, kopumā situācija saglabājas stabila un parādi nepārsniedz 2–4%. Maksājumu disciplīna nemainās – ziemā uzkrātos parādus pamazām nomaksā vasarā. Šosezon arī samazinājušies siltumenerģijas tarifi un apkurē aizvien biežāk izmanto šķeldu.
Zimbabvē ar jaunu «zelta valūtu» mēģina atjaunot iedzīvotāju uzticību vietējai naudai
Zimbabvē ar jaunu «zelta valūtu» mēģina atjaunot iedzīvotāju uzticību vietējai naudai
Zimbabvē pirms mēneša apgrozībā tika laista jauna valsts valūta. Āfrikas kontinenta dienvidos esošā valsts ilgstoši mēģina stabilizēt ekonomiku. Tā savulaik atteicās no savas nacionālās valūtas par labu ārzemju valūtām. Neskatoties uz to, ka šī valūta ir piesaistīta zeltam un ārvalstu valūtu grozam, daudzus nepārliecina jaunā maksājuma līdzekļa stabilitāte. Turklāt daudzi turpina veikt darījumus ASV dolāros.
Zemnieki cīnās pret salnām; augļkopji cer – zaudējumi nebūs tik lieli kā pērn
Zemnieki cīnās pret salnām; augļkopji cer – zaudējumi nebūs tik lieli kā pērn
Vidzemē nakts uz trešdienu bija auksta, vietām termometra stabiņš noslīdēja līdz mīnus trīs, četriem grādiem. Lauksaimniekiem šis ir vissarežģītākais laiks, jo daļu kultūru glābt nav iespējams – citi naktī miglo vai laista, taču vislielākās raizes ir par nakti uz ceturtdienu, kad gaidāms vēl lielāks sals. Augļkopji gan vēl cer, ka zaudējumi nebūs tik katastrofāli kā pērn.   

Vairāk

Svarīgākais šobrīd