Vai brīvdienās bez Eirovīzijas un hokeja vēl ko var paspēt? Protams! Koncertu ceļvedis

Eirovīzijas nedēļa un hokeja parādīšanās uz lielās skatuves maina ikdienas ritējumu ļoti daudziem. Nu jau mēs zinām, ka sestdienas Eirovīzija būs jāskatās un arī Latvijas himna pēc hokeja spēles kļūs par gaidītāko dziesmu. Tomēr arī ierastā mūzikas pasaule neapstājas. Ir laiks baudīt koncertus!

Vai brīvdienās bez Eirovīzijas un hokeja vēl ko var paspēt? Protams! Koncertu ceļvedis
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Tipa

10. maijā "Fontaine Palace" Liepājā

Ar Ivo padziedājusi, X faktorā sevi parādījusi, Tipa ir gatava solo koncertiem. Viņas balss var atsaukt atmiņā lielus vārdus no pasaules popmūzikas elites. Viņas mūzika visbiežāk pinas ap pop un indie mūzikas lauciņiem, bet, kā jau liepājniecei pienākas, nebaidoties arī no roķīgākām ģitārām.

"Dzelzs vilks"

10. maijā "Fonoklubā" Cēsīs

"Dzelzs vilks" ir un paliek rokgrupa, un Cēsīs roks vienmēr ir bijis aktuāls. "Fonoklubs" ir brīnišķīga vieta šādiem koncertiem. Tāda laba deviņdesmito gadu sajūta. Īsta un nesamākslota.

"Židrūns" / "Tesa"

10. maijā "Angārā", "Tu jau zini kur" Rīgā

Alternatīvās mūzikas minifestivāls, kā to ir nodēvējuši organizatori, protams, ir diezgan skaļi sacīts, bet to, ka te varēs paklausīties divas pārbaudītas Latvijas alternatīvās mūzikas vērtības "Židrūnu" un "Tesu", to gan nevar noliegt. Dati rāda un cilvēki runā, ka deviņdesmito gadu roks un grandžs nāk modē arī jauniešu vidū. Jāaiziet paskatīties, vai tā tiešām ir.

Ieva Kerēvica, Daumants Kalniņš, kori "Imera" un "Rītu puse" – "Rakstītāja"

11. maijā Valmieras kultūras centrā

Broņislavai Martuževai veltītā koncertprogramma "Rakstītāja" ir sasaukusi vienkop Kocēnu un Strenču korus, kam pievienojas teju ar kvalitātes zīmi apveltījamie Daumants Kalniņš un Ieva Kerēvica. Koncertuzvedumā skanēs Jāņa Lūsēna, Mārtiņa Brauna, Valta Pūces, Imanta Kalniņa dziesmas ar Broņislavas Martuževas dzeju.

"Bermudu divstūris" un Žoržs Siksna

11. maijā Krustpils brīvdabas estrādē, Jēkabpilī

Kā sezonu atklāsi, tā turpināsi! Par to ir pārliecināti Jēkabpils kultūras ļaudis un āra koncertus iesāk ar kārtīgu ballīti. Žoržs izdancinās un iekustinās ļaudis, lai vēlāk Bicepss ar Tricepsu var kārtīgi ballēt un negulēt.

Gacho 

11. maijā "Silrak" restorānā teātra namā "Jūras vārti" Ventspilī

Arī Ventspils ballējas, tomēr jūras tuvums, šķiet, ļaudis padara piesardzīgākus pret pavasara vēsmām un pasākumi vēl meklējami siltās iekštelpās. Gacho un vēlāk arī dīdžeji ir gatavi piedāvā popsīgi hiphopīgi jaudīgu piedzīvojumu.

"Baložu pilni pagalmi"

11. maijā Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē

Koncertu ciklā "Ceļabiedri" Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē ielido Latvijas alternatīvās mūzikas kulta grupa "Baložu pilni pagalmi". 30 gadi uz skatuves, trīspadsmit albumi un ne tikai. Atzinīgi vārdi no mūzikas kritiķiem, un, lai arī ne milzīgs, tomēr ļoti uzticams klausītāju loks. Koncertā būs arī viesi – jaunākas paaudzes grupa "Nielslens Lielsliens" ar Viju Moori un Aija Alsiņa. Lai Mārim Švernam un viņa blicei skaisti svētki!

Džeza stūrītis

Kari Ikonens – velotūre pa Latviju

12. maijā Lūznavas muižā

Somu pianists dodas tūrē ar… elektrovelosipēdu! Komponists un pianists Kari Ikonens ir gana pamanīts arī Eiropas mērogā. Vīrs, kurš rotaļājas ar arābu gammām un nebaidās eksperimentēt, ir gatavs satikties ar klausītājiem Latgales īpašā vietā – skaistajā Lūznavas muižā. Šī vieta no smalkas mūzikas nebaidās. Vēl tikai paliek jautājums – vai pianista pirksti nebūs stīvi no stūres cītīgas turēšanas uz ne pārāk gludajiem un velosipēdiem ne pārāk draudzīgajiem Latvijas ceļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti