Kas svarīgs jauniešiem. Teātra notikumu apskats

Šīs nedēļas fokusā ir vairākas izrādes, kas iestudētas jau pirms kāda laika, bet paretam parādās repertuārā un ir veltītas jauniešu problēmām.

Kas svarīgs jauniešiem. Teātra jaunumu apskats
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Es arī te, kas man ir jādara"

Piektdienas, 10. maija, vakarā koncertzālē "Cēsis" pagājušā gada Valmieras vasaras teātra festivāla izrāde "Es arī te, kas man ir jādara". Režisores Endīnes Bērziņas iestudējumā pieci jauni aktieri atveido pusaudžus, kuri nodibinājuši grupu, bet pirms pirmās uzstāšanās vēl paspēj risināt savstarpējās attiecības. Izrāde ir tieši tik "nesaķemmēta" un tīniski spuraina, lai droši varētu to ieteikt ne tikai jauniem cilvēkiem, bet arī viņu vecākiem, lai atceras jaunību.

Izrāde "Es arī te, kas man ir jādara" Valmieras vasaras teātra festivālā
Izrāde "Es arī te, kas man ir jādara" Valmieras vasaras teātra festivālā

Beigās grupas koncerts tomēr notiek, un ir bijušas izrādes, kad publika krietni izlēkājas.

Izrādes aktieru ansamblis ir ļoti neparasts – no paša Valmieras teātra tajā piedalās Inese Pudža, savukārt bez režisores Endīnes Bērziņas un līdzrežisores Sabīnes Alises Ozoliņas lomās ir arī Liepājas teātra jaunie aktieri Kārlis Elvis Artejevs un Hugo Puriņš.

"Tīklā"

Lielajā ģildē 10. maijā iespējams noskatīties pusaudžu auditorijai paredzētu Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra producētu Lienes Gravas dejas izrādi ar Riharda Zaļupes mūziku "Tīklā".

Izrāde ir rādīta arī ārpus Rīgas, piemēram, Ventspilī, bet tā ir veiksme, ka tagad iestudējumu var redzēt rīdzinieki. Liene Grava kā horeogrāfe jau vairākkārt sadarbojusies ar dramaturgu Artūru Dīci, un dejas izrādes sižets šoreiz skar jauniešu aktivitātes internetā un riskus, ko šādas aktivitātes izprovocē. Pieļauju, ka būs skatītāji, kuriem šī būs pirmā saskarsme ar dejas teātri.

"Gaišās naktis"

Nākamnedēļ Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē "Lielais dzintars" Kristīnes Brīniņas izrāde "Gaišās naktis", ko līdztekus pieaugušajiem varu ieteikt arī jauniešiem. Izrādē, kuras pamatā ir sarunas ar reāliem cilvēkiem, portretēti trīs ieslodzītie, uzklausīts tas, ko viņi vēlas pastāstīt par sevi, savu dzīvi pirms ieslodzījuma un arī cietuma ikdienas rutīnu. Galvenajās lomās jaunie aktieri no pēdējā Liepājas teātra kursa – Artūrs Irbe, jau pieminētais Kārlis Elvis Artejevs un Valts Skuja.

Šonedēļ ir arī pirmizrādes –"Ziloņa dziesma" Liepājā un "Gogolis. Portrets" Mihaila Čehova Rīgas krievu teātrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti