Bezdarba līmenis aprīlī samazinājies līdz 6,9%

2024. gada aprīlī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,9%, un kopš marta tas ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) aprēķins. Salīdzinot ar 2023. gada aprīli, bezdarba līmenis ir palielinājies par 0,6 procentpunktiem.

Sieviešu bezdarba līmenis aprīlī samazinājās par 0,2 procentpunktiem līdz 6,4%, un vīriešu – par 0,4 procentpunktiem līdz 7,4%.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,4%, un kopš marta tas ir samazinājies par 0,4 procentpunktiem. Salīdzinot ar 2023. gada aprīli, reģistrētā bezdarba līmenis ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem.

2024. gada aprīlī Latvijā bija 65,4 tūkstoši bezdarbnieku: 30,5 tūkstoši sieviešu un 34,9 tūkstoši vīriešu. Tas ir par 2,9 tūkstošiem mazāk nekā martā un par 5,5 tūkstošiem vairāk nekā 2023. gada aprīlī.

Mēneša laikā vīriešu bezdarbnieku skaits samazinājās par 1,8 tūkstošiem, un sieviešu – par 1,1 tūkstoti.

Reģistrētā bezdarba līmenis NVA tiek aprēķināts, izmantojot aģentūras rīcībā esošos datus par reģistrētiem bezdarbniekiem un CSP sniegtos datus par ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem (nodarbinātie un bezdarbnieki) darbspējas vecumā. Savukārt faktiskā bezdarba līmenis tiek aprēķināts netieši, izmantojot CSP darbaspēka apsekojuma ceturkšņu novērtējumus un NVA mēnešu datus par reģistrētajiem bezdarbniekiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti