Ziņas
Zviedrija apsola Ukrainai militāro palīdzību 1,15 miljardu eiro apmērā; «Gripen» iznīcinātājus pagai...
Zviedrija apsola Ukrainai militāro palīdzību 1,15 miljardu eiro apmērā; «Gripen» iznīcinātājus pagaidām neziedos (papildināts)
Zviedrija trešdien apsolīja sniegt Ukrainai militāro palīdzību 13,3 miljardu kronu jeb 1,15 miljardu eiro apmērā. Skandināvijas valsts, kas martā oficiāli pievienojās NATO aliansei, ziedos virkni militārās tehnikas, tostarp novērošanas lidmašīnas ASC 890, vidēja darbības rādiusa raķetes "Rb 99" un artilērijas munīciju, kā arī visas savas 302. modeļa bruņotās kājnieku kaujas mašīnas.
Valsts kontrole: Nepienācīgas mežu apsaimniekošanas dēļ pašvaldības zaudē iespēju nopelnīt miljoniem...
Valsts kontrole: Nepienācīgas mežu apsaimniekošanas dēļ pašvaldības zaudē iespēju nopelnīt miljoniem eiro (papildināts)
Pašvaldības ar to īpašumā esošajiem meža resursiem nerīkojas saimnieciski, negūstot iespējami lielāko labumu no šo vērtīgo publisko aktīvu pārvaldības, secināts Valsts kontroles (VK) lietderības revīzijā par pašvaldību rīcību ar meža resursiem. Pienācīgi neapsaimniekojot mežus, pašvaldības samazina meža nākotnes vērtību un iespēju gūt simtiem tūkstošu eiro ieņēmumus, secinājusi VK.
Meža dienests: Līksnas pagastā ļaunprātīgi dedzināts mežs
Meža dienests: Līksnas pagastā ļaunprātīgi dedzināts mežs
Augšdaugavas novada Līksnas pagastā šogad dzēsti astoņi ugunsgrēki, no kuriem lielākais 2,2 hektāru platībā dzēsts otrdien, 28. maijā. Valsts meža dienesta (VMD) speciālisti pauduši pārliecību, ka ugunsgrēku izcelšanās iemesls ir ļaunprātīga dedzināšana.
Ukrainas armija notur pozīcijas pie Harkivas
(papildināts)
Ukrainas armija notur pozīcijas pie Harkivas (papildināts)
Ukrainas armijai izdevies stabilizēt situāciju pie Harkivas, bet Krievijas vienību uzbrukumi turpinās. Lielas briesmas rada arī vadāmās aviācijas bumbas un bezpilota lidaparāti. Krievijas iebrucēji arvien biežāk izmantojot arī termobārisko raķešu iekārtas.
Jūrmalā uz Lielupes būvē peldošās mājas. Cik tas ir likumīgi?
Jūrmalā uz Lielupes būvē peldošās mājas. Cik tas ir likumīgi?
Uz Lielupes pie Mellužiem Jūrmalā pēdējā gada laikā tapušas vairākas peldošās mājas. Vietējie iedzīvotāji ir satraukti, cik tas ir likumīgi. Cilvēki jautā – vai šādai būvniecībai visas atļaujas saņemtas un kurš kontrolē šādu būvju rašanos.
Saules parku attīstīšanā uzņēmumiem netrūkst izaicinājumu
Saules parku attīstīšanā uzņēmumiem netrūkst izaicinājumu
Uzņēmumi aktīvi veido saules parkus, lai palielinātu enerģētisko neatkarību. Daļa uzņēmumu sākotnēji gan īsteno projektus, kas sedz vien nelielu daļu no enerģijas pašpatēriņa un pakāpeniski plāno palielināt savus saules parkus. Uzņēmēju lielākie izaicinājumi ir investīcijas projektu īstenošana, labākās saules paneļu tehnoloģijas izvēle, iespējas vēlāk lieko enerģiju pārdot, kā arī ilgtermiņā kādam var trūkt vietas, kur saules paneļus izvietot.
Par Nīderlandes premjeru kļūs «neatkarīgais»  Diks Shofs
Par Nīderlandes premjeru kļūs «neatkarīgais» Diks Shofs
Par nākamo Nīderlandes premjerministru kļūs politiski neitrālais bijušais izlūkdienesta vadītājs Diks Shofs. Viņu atbalsta visas četras topošās koalīcijas partijas, tai skaitā Gērta Vildersa vadītā galēji labējā "Brīvības partija".
Dienvidāfrikas Republikas parlamenta vēlēšanās 20 gadus valdošajai partijai pirmoreiz neparedz pārli...
Dienvidāfrikas Republikas parlamenta vēlēšanās 20 gadus valdošajai partijai pirmoreiz neparedz pārliecinošu uzvaru
Dienvidāfrikas Republikā trešdien notiek parlamenta un provinču likumdevēju vēlēšanas. Starptautiskā mērogā vēlēšanu iznākumam sekos ciešāk, īpaši ņemot vērā Dienvidāfrikas attiecības ar Ķīnu un Krieviju, kā arī tās aktivitāti jautājumos par Izraēlu un palestīniešiem. Latvijas Radio sazinājās gan ar politikas pētnieku, gan ar Keiptaunā dzīvojošu latvieti, lai gūtu priekšstatu par to, kāpēc vēlēšanas ir tik svarīgas un kas var ietekmēt balsojuma iznākumu.
Kurzemē šogad fiksēti divi gadījumi saistībā ar nozagtām lauksaimniecības ķimikālijām
Kurzemē šogad fiksēti divi gadījumi saistībā ar nozagtām lauksaimniecības ķimikālijām
Kurzemē šogad fiksēti divi gadījumi saistībā ar nozagtu lauksaimniecības ķīmiju, zaudējumu apmērs ir aptuveni 20 tūkstoši eiro. Maijā zādzība notikusi Dienvidkurzemē, un par notikušo ir uzsākts kriminālprocess. Kopumā to zādzību skaits, kas veiktas lauku saimniecībās, Dienvidkurzemē ir samazinājies, tas varētu būt saistīts ar aizturētajiem noziedzniekiem kaimiņvalstī.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd