Dzīve & stils / Virtuve
Olas var krāsot ne tikai sīpolu mizās, bet arī mellenēs, bietēs, kumelītēs un citās dabas veltēs
Olas var krāsot ne tikai sīpolu mizās, bet arī mellenēs, bietēs, kumelītēs un citās dabas veltēs
Olu krāsošanai ir senas tradīcijas. Jau senie ēģiptieši, svinot ziemas aiziešanu, olas krāsoja spilgtās krāsās, lai atainotu pavasara saules gaismu. Tās izmantoja ripināšanas sacīkstēs un dāvināja citiem. Olas bieži krāsoja dažādās krāsās, tā simbolizējot pavasara krāsas un sauli. Kā krāsot olas, izmantojot dabiskos olu krāsošanas paņēmienus, Latvijas Radio atklāja tradicionālās dziedāšanas kopas "Burdons" dalībnieces.
Aukstā zupa, cūkas šņukurs un karstie suši – japāņa Masaki Nakagavas iecienītākās Latvijas garšas
Aukstā zupa, cūkas šņukurs un karstie suši – japāņa Masaki Nakagavas iecienītākās Latvijas garšas
Masaki Nakagava – puisis no Japānas, kurš ļoti iemīlējis Latvijas kultūru, dzied un nu jau tekoši runā latviski, ir sajūsmā arī par dažādām Latvijai raksturīgām garšām. Ja būtu jāizveido Latvijas ēdienu "Top 3", Masaki trešajā vietā ierindotu auksto zupu, otrajā cūkas šņukuru, bet pirmajā  – karstos suši, ko pirmo reizi nogaršojis tieši Latvijā, jo Japānā tādu nemaz nav, viņš stāstīja "TikTok" tiešraidē ar LSM.lv. 
Kā mainījusies «Michelin» atzinību guvušo Latvijas restorānu dzīve?
Kā mainījusies «Michelin» atzinību guvušo Latvijas restorānu dzīve?
Pagājuši nepilni četri mēneši, kopš pasaulē populārākajā restorānu ceļvedī "Michelin Guide" iekļauti vairāk nekā 20 Latvijas restorāni. Šī atzinība jau nes taustāmus augļus – prestižajā ceļvedī iekļautie restorāni kļuvuši ievērojami pieprasīti gan pašmāju, gan ārvalstu gardēžu vidū. Pieaug arī tūristu interese par Latviju.
Vienkāršie itāļu zemnieku salāti ar kartupeļiem
Vienkāršie itāļu zemnieku salāti ar kartupeļiem
Itālijas salas Pantellerijas zemnieku salātus var ēst kā pamatēdienu, jo kartupeļu dēļ tie ir ļoti sātīgi. Tradicionāli šie salāti tiek gatavoti ar iesālītiem kaperiem. Ja jums tādi nav pieejami, varat izmantot arī etiķī konservētus kaperus. Ja gribat, lai salāti būtu sulīgāki, var pievienot vēl vairāk olīveļļas un citronu sulas. Ienesiet Vidusjūras noskaņas arī savās mājās ar šiem ātri un viegli pagatavojamajiem salātiem!
Pakistāna vēlas mainīt Himalaju sāls zīmolu
Pakistāna vēlas mainīt Himalaju sāls zīmolu
Lielāko daļu no pasaulē un arī Latvijā iecienītās Himalaju sāls iegūst Pakistānā simtiem kilometru attālumā no augstākās kalnu sistēmas, tāpēc ražotāji vēlas mainīt tā zīmolu un gūt lielākus ienākumus no šīs preces.
«Ganu pīrāgs» bez gaļas jeb saldā kartupeļa sacepums
«Ganu pīrāgs» bez gaļas jeb saldā kartupeļa sacepums
Klasiskajā versijā šajā sacepumā liek parastos kartupeļus, bet var pagatavot arī ar batāti jeb saldo kartupeli. Sildošs, barojošs un veselīgs ēdiens, kas gan glīti izskatās uz galda, gan labi noder viesu un ģimenes pabarošanai.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd