Kultūra / Izklaide
Ko dzirdēt un kur būt nedēļas nogalē? Vērtē mūziķis Kārlis Kazāks
Ko dzirdēt un kur būt nedēļas nogalē? Vērtē mūziķis Kārlis Kazāks
Aprīļa vidus mūs mēģina apmānīt. Siltām un pat teju karstām dienām seko vēsas. Koncertzālēs un kultūrtelpās ir silti un mājīgi. To zina arī tie klausītāji, kuri jau mēnešiem izķer visas biļetes uz Raimonda Paula un Andra Keiša vīriešiem labākajos gados vai izvēlas sev atbilstošāko no Ingus Ulmaņa sešdesmitgades tūres koncertiem – šonedēļ Alūksnē.
Dons ar uzstāšanos Madridē atklājis Eirovīzijas koncerttūri
Dons ar uzstāšanos Madridē atklājis Eirovīzijas koncerttūri
Dziedātājs Dons aizvadītajās brīvdienās uzstājās Eirovīzijas iesildīšanas pasākumā Madridē, izpildot dziesmu "Hollow", kas turpina gūt fanu simpātijas. Dons jau pēc piecām nedēļām pārstāvēs Latviju 68.  starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē, Zviedrijā.
Bullis uz sirdsmājiņas un skumbrija pašaizsardzībai – dārzniece Guna Rukšāne grāmatās krāj jokus «iz...
Bullis uz sirdsmājiņas un skumbrija pašaizsardzībai – dārzniece Guna Rukšāne grāmatās krāj jokus «iz dzīves»
Šajā laikā, kā ik pavasari, Raiskuma pagasta "Jaunrūjās" nākas uzņemt  ciemiņus, jo te uzzied pasaulē lielākā savvaļas krokusu kolekcija, kuru ekspedīcijās vācis selekcionārs Jānis Rukšāns. Uz "Jaunrūjām" devās arī Latvijas Radio, bet šoreiz ne lai skatītu krokusus, bet gan lai tiktos ar dārznieci un vairāku dārzam veltītu grāmatu autori Gunu Rukšāni un runātu ne jau par puķēm, bet, kā 1. aprīlim piederas, – par humoru.
Lieldienās Rīgā aicina uz  jautru šūpošanos, pikniku un plašu kultūras programmu
Lieldienās Rīgā aicina uz jautru šūpošanos, pikniku un plašu kultūras programmu
Lieldienas Rīgā šogad tiks svinētas koši, jautri un rotaļīgi – svētki iesāksies ar garīgās mūzikas koncertiem, izstādēm un tematiskām darbnīcām, bet svētku galveno aktivitāšu vidū – īstas Lieldienu šūpoles septiņos pilsētas laukumos un parkos, sadziedāšanās un jautras rotaļas Pārdaugavas Lieldienu pasākumā, kā arī "Lieldienu pikniks" Mežaparkā lieliem un maziem, informēja Rīgas domē.
LSM aptauja: Ceturtā daļa uzskata – Donam nav izredžu tikt tālāk par Eirovīzijas pusfinālu
LSM aptauja: Ceturtā daļa uzskata – Donam nav izredžu tikt tālāk par Eirovīzijas pusfinālu
68. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursā otrajā pusfinālā 9. maijā Latviju pārstāvēs Dons ar dziesmu "Hollow". Lai arī dziedātājs ar pārliecību kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova" uzvarētāju, 24% respondentu uzskata, ka Donam neizdosies tapt par vienu no 10 pusfināla dalībniekiem, kas spēkosies par uzvaru Eirovīzijas finālā, liecina pētījumu centra "Norstat" sadarbībā ar LSM.lv veiktā iedzīvotāju aptauja.
No sapņa par inženieri uz Balto namu – operas solists Raimonds Bramanis
No sapņa par inženieri uz Balto namu – operas solists Raimonds Bramanis
Raimonds Bramanis ir mūsu Nacionālās operas vadošais tenors, kas dzied galvenās lomas daudzu pasaules klasisko operu izrādēs, nesis Latvijas vārdu arī uz pasaules operu skatuvēm. Viņš ir viens no retajiem, kas spējis no baritona pārkvalificēties par tenoru, kas muzikāli nozīmē ļoti sarežģītu procesu: māksliniekam lielā mērā ir jāpārveido savs balss aparāts, jāmācās dziedāt no jauna. No Bramaņa staro gaiša apņēmība, pat viņa vārds skan spēcīgi, ieklausieties: Raimonds Bramanis! Tieši tik pārliecinoši, pilns apliecinoša, gaiša, vīrišķīgi mierīga optimisma Raimonds ierodas arī uz raidījuma "Daudz laimes, jubilār!" filmēšanu.
Festivāls Vecrīgā un fizika Latgalē. Kādus koncertus ieplānot pirms Lieldienām?
Festivāls Vecrīgā un fizika Latgalē. Kādus koncertus ieplānot pirms Lieldienām?
Ir īstais brīdis izbaudīt plašo, dažādu žanru koncertu piedāvājumu. Pēc Lieldienām jau būs pavasaris un no dārzu rušināšanas būs grūti atrauties. Uz izpārdoto Intara Busuļa koncertu Cēsīs, iespējams, netiksiet, bet ir jau vēl Dzintara Čīčas tūre Jēkabpilī un Alūksnē, Normunda Rutuļa, Daiņa Skuteļa un Mārtiņa Kantera serenāžu koncerts VEF Kultūras pilī vai Inga Ulmaņa 60 gadu koncerts Limbažos.
Kad fantāzija ir svarīgāka par zināšanām: kas kopīgs māksliniekam Ivaram Mailītim ar Albertu Einštei...
Kad fantāzija ir svarīgāka par zināšanām: kas kopīgs māksliniekam Ivaram Mailītim ar Albertu Einšteinu
Mākslinieku Ivaru Mailīti ļoti grūti ierobežot kādā noteiktā žanrā, jo viņš kopš pagājušā gadsimta 80. gadiem bijis celmlauzis Latvijas mākslā, guvis pasaules mēroga ievērību gan avangarda mākslas projektos, Latvijā attīstījis performances un instalāciju kustību, gan strādājis pie EXPO paviljonu izveides, pasaules atzinību guvuši arī viņa sasniegumi plakāta mākslā, taču visvairāk Ivars Mailītis ir pazīstams kā Dziesmu svētku galvenais mākslinieks.
Ēriks Vilsons – literatūrā iestidzis aktieris ar pavasarīgu vieglumu fonā
Ēriks Vilsons – literatūrā iestidzis aktieris ar pavasarīgu vieglumu fonā
Pavasara mēnesī raidījumā "Daudz laimes, jubilār!" viesojas Ēriks Vilsons, kas, tāpat kā viņa brālis Mārtiņš, realizējis mammas sapni par skatuvi. Ērika klātbūtne ir kā svaiga un silta pavasara šalts gan raidījuma veidotājiem, gan skatītājiem, jo – tas allaž paradoksāli! – gājis cauri tik daudz un dažādiem likteņa griežiem, aktieris, šķiet, dzīvi tver ar rotaļīgu vieglumu. Arī viņa valoda rit kā pa diedziņu. Un kā gan ne? – viņš, dažādu žanru daiļliteratūras autors, pats sevi smejoties dēvē par "literatūrā iestigušu aktieri".
Izraēla mainīs Eirovīzijas dziesmas tekstu un nosaukumu
Izraēla mainīs Eirovīzijas dziesmas tekstu un nosaukumu
Dziesmai "October Rain" ("Oktobra lietus"), ar kuru dziedātāja Edena Golana pārstāvēs Izraēlu šīgada Eirovīzijas dziesmu konkursā Zviedrijā, tiks mainīts teksts un nosaukums, paziņoja Izraēlas raidorganizācija "Kan".

Vairāk

Svarīgākais šobrīd