Kultūra / Kultūrtelpa
Jaunā Rīgas teātra skatītāji: Teātrī no plašuma var apmaldīties
Jaunā Rīgas teātra skatītāji: Teātrī no plašuma var apmaldīties
Pēc septiņu gadu pārtraukuma savās mājās, ēkā Lāčplēša ielā, atgriezies Jaunā Rīgas teātra (JRT) kolektīvs. Un šonedēļ teātris vēra durvis skatītājiem. Daudzi no viņiem uz izrādi ierodas pat stundu agrāk, lai apskatītu, kā teātris šo gadu laikā mainījies. Sajūsmas saucieni, ieraugot kādu mīļu un pārbūves laikā saglabātu vietu ēkā mijas ar izbrīnu par jauno. Garderobe, bufete, kāpnes, plašie foajē. Teātris kļuvis divas reizes lielāks! Šovakar "Panorāmā" skatītāju pirmie iespaidi par Jaunā Rīgas teātra pārvērtībām.
Kara muzejā izstāde par Zviedrijas izdoto latviešu leģionāru likteni
Kara muzejā izstāde par Zviedrijas izdoto latviešu leģionāru likteni
Viņu liktenis un sapnis par brīvību sagruva dienā, kad Zviedrija nolēma izdot Padomju Savienībai vairāk nekā 140 latviešu leģionārus. 1946. gada 25. janvāra notikumi ir viens no traģiskākajiem stāstiem par Latvijas iedzīvotāju likteni pēc Otrā pasaules kara beigām. Lai atgādinātu par latviešu karavīru izdošanu PSRS, Latvijas Kara muzejs izveidojis jaunu digitālo izstādi.
Kultūras ministrija grib Stūra māju pārdot
Kultūras ministrija grib Stūra māju pārdot
Kultūras ministre Agnese Logina ("Progresīvie") uzskata, ka vienīgā iespēja saglabāt Stūra mājas ekspozīciju autentiskajā vidē ir Brīvības ielas 61 nama pārdošana. Jau nākamnedēļ ministre gatavojas aizstāvēt savu viedokli valdībā. Pagaidām nav skaidrības, vai Okupācijas muzeja Stūra mājas ekspozīcija apmeklētājiem būs atvērta arī pēc 7. maija, kad beigsies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) noteiktais termiņš neatliekamo darbu veikšanai. Nama pašreizējiem apsaimniekotājiem – "Valsts nekustamajiem īpašumiem" – naudas šim mērķim nav.
Laikmetīgas dejas un cirka izrādes un citas kultūras norises papildinās programmas «Latvijas skolas...
Laikmetīgas dejas un cirka izrādes un citas kultūras norises papildinās programmas «Latvijas skolas soma» saturu
Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammas "Programmas "Latvijas skolas soma" satura radīšana" 2024. gada projektu konkursā atbalstīti pieteikumi dažādās kultūras nozarēs, tostarp tajās, kurās programmas katalogā pagaidām izvēle ir ierobežota. Taps jaunas dejas izrādes un papildinājums cirka piedāvājumā, kā arī interesanti starpnozaru projekti. Konkursam kopumā tika iesniegti 84 projektu pieteikumi, no kuriem ekspertu komisija rekomendēja VKKF padomei atbalstīt 18 projektu pieteikumus par kopējo summu 79 984 eiro, informēja programmas pārstāve Inga Bika.
Senākās, skaistākās un neparastākās grāmatas. Ko var ieraudzīt LU Akadēmiskās bibliotēkas piecsimtga...
Senākās, skaistākās un neparastākās grāmatas. Ko var ieraudzīt LU Akadēmiskās bibliotēkas piecsimtgades izstādē?
Šogad 500. jubileju svin Latvijas Universitātes Akadēmiskā bibliotēka. Jubilejai par godu šomēnes bibliotēka izveidojusi izstādi, kurā piedāvā apskatīt īpašus sava krājuma dārgumus. Tās ir Latvijā vecākās, skaistākās un vērtīgākās senās grāmatas un pergamenta rokraksti. Pats senākais rokraksts ir no 9. gadsimta, bet viena no pašām skaistākajām grāmatām, greznota ar lapu zeltu, ir Svētās Marijas stundu grāmata no 15. gadsimta. Savukārt viens no neparastākajiem izstādē skatāmajiem izdevumiem ir Sēru grāmata izvadīšanai, kas vēsta par kādu savdabīgu Rīgā savulaik piekoptu tradīciju.
Mākslu un kultūras universitātes meklēs risinājumus drošas mācību vides nodrošināšanai
Mākslu un kultūras universitātes meklēs risinājumus drošas mācību vides nodrošināšanai
Piektdien, 22. martā, notiks Mākslu un kultūras universitāšu sadarbības padomes pirmā sēde. Reaģējot uz informāciju par iespējamiem seksuālās uzmākšanās gadījumiem Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA), padomē tiks uzklausīta JVLMA, Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) un Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) pārstāvju sniegtā informācija par jau veiktajiem pasākumiem drošas mācību vides nodrošināšanai, priekšlikumi tās uzlabošanai un lemts par tālākajiem soļiem, informēja Kultūras ministrijā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd