OECD: Lietuvas ekonomikai daudz apdraudējumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) sagatavotais apskats kaimiņvalstij Lietuvai liecina par būtiskiem trūkumiem valsts ekonomikā.

OECD skatījumā Lietuvas pašreizējā nodokļu sistēma nepietiekami veicina izaugsmi un valstij jākoriģē sava fiskālā politika, ņemot vērā sabiedrības novecošanos un iespējamās fiskālās problēmas, kas varētu būt saistītas ar makroekonomiskiem satricinājumiem.

Tikmēr zema energoefektivitāte palielina Lietuvas neaizsargātību pret energoresursu cenu satricinājumiem pasaulē un vienlaikus rada draudus klimata izmaiņu ierobežošanas mērķu sasniegšanai.

Lai risinātu šīs problēmas, OECD iesaka Lietuvai turpināt cīņu ar nodokļu nemaksāšanu un uzlabot budžeta izdevumu efektivitāti, īpaši izglītības un veselības aprūpes jomās.

Vēlmi iestāties OECD Lietuva iesniedza 2002. gadā. Uzaicinājumu sākt iestāšanās procesu tā saņēma pērn un cer pievienoties ne vēlāk kā 2018. gadā. Prasības uzņemšanai OECD, kas šobrīd apvieno 34 valstis, ir ļoti stingras – par dalībniekiem var kļūt vienīgi ekonomiski spēcīgas, atklātas un inovatīvas valstis.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti