Valdība uz nedēļu atliek «KVV Liepājas metalurga» restrukturizācijas plānu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc "Vienotību" pārstāvošo ministru lūguma valdība uz nedēļu atlika "KVV Liepājas metalurgs" akcionāru sagatavotā uzņēmuma restrukturizācijas plāna izskatīšanu. 

Uzņēmuma akcionāri iepriekš bija izteikušies, ka gadījumā, ja valdība 15. martā nepieņems "konstruktīvu lēmumu", "KVV Liepājas metalurga" darbība varētu tikt apturēta.

Akcionāru iesniegtais plāns tostarp paredz maksājumus par 70 miljonus eiro lielajām uzņēmuma saistībām atlikt līdz 2020. gadam.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība) pēc valdības slēgtās sēdes, uz kuru bija ieradušies arī Valsts kases pārstāvji, teica - uzņēmuma iesniegtais restrukturizācijas plāns valdībai jāskata pēc būtības.

"Acīmredzot valdība nākamnedēļ lems par tālākajām darbībām. No savas puses mēs esam uzdevuši virkni jautājumu - vairāk nekā 40 jautājumu papildu esošajiem akcionāriem, lai viņi paskaidro šo restrukturizācijas plānu," teica ministre.

Viņa atkārtoti pauda viedokli, ka pašreizējais plāns vairāk atgādina "akcionāru vēlmju sarakstu, mazāk liecinot par to, ka uzņēmums ir gatavs arī ilgtermiņā nopietni strādāt".

Jau ilgu laiku smagās finanšu problēmās nonākušais uzņēmums „KVV Liepājas metalurgs" lūdzis Valsts kasei līdz 2020.gadam atlikt maksājumus par rūpnīcu. Marta sākumā uzņēmums Valsts kasē iesniedza uzņēmuma restrukturizācijas plānu, taču finanšu ministre pauda, ka piedāvātais restrukturizācijas plāns nav sagatavots atbilstoši valsts interesēm.

Tikmēr uzņēmuma īpašnieki "KVV Group" pauda, ka izskata iespējamību apturēt ražošanu. Martā arī tapa zināms, ka "Metalurga” strādnieki saņēmuši mutisku brīdinājumu par atlaišanu no darba.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti