Oktobrī Rīgā uzstāsies grupa «Placebo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Britu alternatīvā roka grupa dodas īpašā koncertturnejā "20 years of Placebo". 22.oktobrī viņi uzstāsies "Arēnā Rīga" par godu sava pirmā platīna statusu ieguvušā albuma "Placebo" 20 gadu jubilejai. Rīga izvēlēta par vienīgo vietu visās Baltijas valstīs, kur grupa koncertēs.

Lai pateiktos uzticamajiem klausītājiem, šiem īpašajiem koncertiem "Placebo" atlasījuši daiļrades vispazīstamākās kompozīcijas. Grupas līderis Braiens Molko par tūres materiālu saka: "Sāksim ar to, ka dziesmu sarakstā būs tādas, kuras es savulaik nozvērējos vairs nekad nespēlēt. Manuprāt, pienācis brīdis mērķtiecīgi atzīt to, ko daudzi "Placebo" fani patiešām grib dzirdēt. Viņi ir bijuši gana pacietīgi, jo diezgan reti spēlējam mūsu komerciāli visveiksmīgāko materiālu. 20 gadu jubilejas tūre šķiet īstais brīdis to beidzot darīt. Tāds ir mūsu mērķis. Šī turneja galvenokārt veltīta faniem un vienlaikus ir iespēja mums pašiem "apciemot" agrākos sacerējumus. Tātad, ja tu vēlies dzirdēt mūs spēlējam tādas dziesmas kā "Pure Morning" vai "Nancy Boy", ko mēs neesam darījuši gandrīz desmit gadus un, iespējams, vairs arī nespēlēsim, šis tev būtu īstais brīdis doties uz mūsu koncertiem. Mums būs arī daži pārsteigumi."

"Placebo" dibināta 1994.gadā, dziedātājam, komponistam un multiinstrumentālistam Braienam Molko tuvāk iepazīstoties ar ģitāristu Stefanu Olsdālu.

Savā daiļradē grupa spēj samezglot depresīvu maksimālismu, autsaideru smeldzi, sarežģītus, visbiežāk neizdevušos attiecību modeļus ar melodiskumu un juteklību, padarot "Placebo" par vienu no spilgtākajiem spīdekļiem pie britu alternatīvā roka debesīm.

Līdz šim grupa izdevusi septiņus studijas albumus, kuru koptirāža pārsniedz 11 miljonus, turklāt tie visi iekļuvuši Lielbritānijas top 20. Grupas daiļrade novērtēta vai izvirzīta vairākām balvām: "Brit", "MTV Europe", "Ema", "Echo", "Kerrang!" un citām.

"Placebo" bagātajā hitu kontā ir tādas kompozīcijas kā "Pure Morning", "Nancy Boy", "Special K", "Bitter End", "Every You Every Me", "Twenty Years", "Song To Say Goodbye", "Special Needs", "Meds", "This Picture", "Infra-Red", "Black-Eyed", "Ashtray Heart", "Battle For The Sun", "Bacause I Want You", "Teenage Angst", "Slave To The Wage", "Sleeping With Ghosts" un citas.

Biļetes uz "Placebo" koncertu būs pieejamas no piektdienas, 18.marta, plkst. 11.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti