Kaņepes Kultūras centrā atklāts Latvijā pirmais pārtikas apmaiņas ledusskapis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kaņepes Kultūras centrā ir atklāts Latvijā pirmais pārtikas apmaiņas ledusskapis “Kopienas skapis”. Tajā ikviens varēs atstāt sev nevajadzīgus pārtikas produktus, kas varētu būt noderīgi kādam citam, medijus informē Kaņepes Kultūras centra pārstāvji.

““Kopienas skapis” ir ledusskapis, kas atrodas publiskā vietā, ir ikvienam viegli pieejams un ikviens tajā var ievietot vai izņemt ēdienu. Mūsu motivācija izveidot šo nekomerciālo un privāto pārtikas “apmaiņas punktu” ir priekšlikums un reizē pārliecība, ka nepastāv pārtikas pārprodukcija, bet nevienlīdzība tā izlietojumā un pieejamībā.

Tā būs kā iniciatīva pret pārtikas izšķērdēšanu — tā vietā, lai izmestu ēdienu, kas šķiet nevajadzīgs, negaršīgs vai lieks, visi ir laipni aicināti to atstāt "Kopienas skapī””,

tā par iniciatīvu stāsta tās organizatore Beatrise Amtinga.

Pirmo reizi "Kopienas skapis" (angļu val. “Community fridge”) tika izvietots 2012. gadā Vācijā un Spānijā, tad sekoja Lielbritānija, Jaunzēlande un Indija. Pašlaik jau ir izveidojusies ķēde ar organizācijām un apvienībam, kas uz brīvprātības principa šādus "Kopienas skapjus" tīra, uztur un organizē to izvietošanu. Kaņepes Kultūras centra terasē esošais "Kopienas skapis" būs pirmais šāda veida publiskais ledusskapis Latvijā. Tā darba laiks ir no pulksten 12.00 līdz Kaņepes Kultūras centra slēgšanās laikam.

Lietojot “Kopienas skapi”, lūgums ievērot vispārējos lietošanas un higiēnas noteikumus.

“Kopienas skapī” būs aizliegts ievietot piena produktus bez iespējas tos atkārtoti aizvērt,  iepriekš atvērtas konservu kārbas, dzērienus vai atvērtus iepakojumus ar gaļu.

Ar plašāku informāciju var iepazīties Kaņepes Kultūras centra mājaslapā.

Kaņepes Kultūras centrs darbojas kopš 2012. gada, tā mērķis ir nodrošināt regulāru un augstvērtīgu kultūras notikumu norisi un pieejamību plašai auditorijai, kā arī veicināt jaunu un radošu ideju realizāciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti