Panorāma

Atstādina Valsts zemes dienesta ģenerāldirektori

Panorāma

Aptur I. Rimšēviča krimināllietas izskatīšanu

"RS" valdes konkursa pēdējā kārtā arī Jakrins un Epalte-Drulle

«Rīgas satiksmes» valdes konkursa pēdējā kārtā - arī Jakrins un Epalte-Drulle

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Izmaiņas “Rīgas satiksmes” padomes sastāvā ļāvušas uz amatiem uzņēmuma valdē pretendēt cilvēkiem, kuri iepriekš no konkursa tika izslēgti reputācijas risku dēļ, Latvijas Televīzijai norādīja vairāki informācijas avoti. Līdz ar to iespējams, ka par “Rīgas satiksmes” valdes locekļiem kļūs Emīls Jakrins un Elīna Epalte-Drulle. Neviens no iesaistītajiem gan konkursa procesu nekomentē. 

Jau gadu “Rīgas satiksmi” vada pagaidu valde. Iepriekšējie valdes locekļi no amatiem atkāpās pēc ilggadējā uzņēmuma vadītāja Leona Bemhena aizturēšanas. Konkursu uz pieciem valdes locekļu amatiem izsludināja vasarā ieceltā “Rīgas satiksmes” padome, kuras locekļi ir arī konkursa komisijas sastāvā. Brīdī, kad jaunieceltais Rīgas vicemērs Druvis Kleins negaidīti nomainīja trīs par konkursu atbildīgos padomes locekļus, konkurss bija nonācis otrajā kārtā, un no pretendentu loka reputācijas risku dēļ bija izslēgti “Rīgas satiksmes” pagaidu valdes locekļi Emīls Jakrins un Elīna Epalte-Drulle, ziņoja raidījums “De facto”. Tagad Latvijas Televīzijai tapis zināms, ka šie lēmumi ir pārskatīti un abi ir starp 15 pretendentiem konkursa trešajā kārtā.

“Konkursa norise ir konfidenciāla, un es neko nekomentēšu. Ir pietiekami daudz dažādu ētisku pārkāpumu, ko esam redzējuši un dzirdējuši. [..] Nekomentēšu tiešāk, bet ēterā tika nosaukti dažādi cilvēki, kas it kā ir saistīti ar šo konkursu, un līdz ar to es vairāk nekomentēšu neko,” sacīja “Rīgas satiksmes” padomes priekšsēdētājs Rolands Klincis.

Gan Epalte-Drulle, gan Jakrins iepriekš Latvijas Televīzijai apstiprinājuši, ka konkursā piedalās, taču uz jautājumu, vai tikuši trešajā kārtā, neatbild.

“Kamēr konkurss nav noslēdzies, es komentārus par konkursa norisi nevēlos sniegt,” sacīja Jakrins.

Viņš arī uzskata, ka pretendentu vārdu publiskošana ir pamats kriminālprocesam par informācijas noplūdi. “Rīgas satiksmes” pārstāvis Viktors Zaķis norādīja, ka uzņēmums par noplūdi ir vērsies Datu valsts inspekcijā. Rīgas vicemērs Druvis Kleins iespējamo Jakrina un Epaltes-Drulles iekļūšanu konkursa pēdējā kārtā nekomentē un noliedz, ka būtu atbildīgs par paša iecelto “Rīgas satiksmes” amatpersonu lēmumiem.

“Es esmu ļoti izbrīnīts, ka mums ir visi uzvārdi un konfidenciāla informācija zināma. Es personīgi nejaucos šajā procesā. Padomes priekšsēdētājs par to ir personīgi atbildīgs, un es negrasos tur jaukties. Lai viņš pēc tam pats skaidro savus lēmumus,” norādīja Kleins.

Paredzēts, ka konkurss uz “Rīgas satiksmes” valdes locekļu amatiem noslēgsies līdz gada beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti