Mūžībā devusies arhitekte Benita Bērziņa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem un 7 mēnešiem.

Pēc smagas slimības 4. februārī mūžībā devusies arhitekte Benita Bērziņa (18.03.1953–04.02.2021), informēja Latvijas Arhitektu savienībā.

Benita Bērziņa dzimusi Lubānā. 1972. gadā pēc Rīgas Celtniecības koledžas absolvēšanas iestājusies Rīgas Politehniskā institūta Celtniecības fakultātes Arhitektūras katedrā, kur Arhitekta kvalifikāciju saņēmusi 1978. gadā. Benita Bērziņa bijusi Latvijas Arhtiektu savienības biedre no 1988. gada.

Laikā no 1978. līdz 1982. gadam strādājusi Rīgas pilsētas galvenajā arhitektūras plānošanas pārvaldē kā vecākā arhitekte. No 1982. gada kā vecākā arhitekte, vadošā arhitekte un grupas vadītāja – projektēšanas institūtā “Komunālprojekts”, kur galvenokārt izstrādājusi dzīvojamo ēku kompleksos kapitālos remontus ar ēku pārplānošanu.

Kopš 1994. gada Benita Bērziņa strādājusi kopā ar arhitektu Edvīnu Vecumnieku un arhitektes dzīvesbiedru – arhitektu Daini Bērziņu, sākotnēji arhitekta Edvīna Vecumnieka projektēšanas birojā, no 2003. gada – SIA “Arhitektu birojs Vecumnieks & Bērziņi” kā biroja līdzīpašniece. Autoru kolektīva profesionālās darbības loks ir plašs, izstrādāti projekti gan viesnīcu ēku rekonstrukcijām (ēku grupas rekonstrukcija par viesnīcu “Konventa sēta”, viesnīca “Gūtenbergs”, viesnīca “Rīgas līcis” viesnīca “Opera Hotel” viesnīca “Virkas muiža”, viesu nams “Kukšu muiža”), gan dzīvojamo, gan publisko ēku pārbūvēm (ūdensdzirnavu pārbūve par dzīvojamo māju), restaurācijām (Lestenes baznīcas interjera atjaunošana, Rīgas Brāļu kapu celiņu un depozitāriju atjaunošana), gan jaunbūvēm.

Īpaša darbības sfēra – projekti pieminekļiem un to novietnēm, sadarbībā ar tēlnieci Artu Dumpi – piemiņas ansamblis “Lestenes Brāļu kapi”, Jāņa Čakstes piemineklis Jelgavā, sadarbībā ar tēlnieku Ģirtu Burvi – 2. pasaules karā kritušo vācu karavīru kapi Beberbeķos, Bauskā Viļa Plūdoņa piemineklis un piemiņas ansamblis 2. Pasaules kara laikā nodedzinātās sinagogas vietā, pieminekļa atjaunošana Krievu-turku kara turku karagūstekņiem Cēsīs, projekti piemiņas zīmēm Krievijā represētajiem latviešu karagūstekņiem un izsūtītajiem civiliedzīvotājiem un vēl citi.

Ilgajā darba mūžā gūti panākumi dažādos arhitektūras projektu konkursos.

Atvadīšanās no arhitektes Benitas Bērziņas notiks ģimenes lokā otrdien, 9. februārī, pulksten 10.00.

Latvijas Arhitektu savienība izsaka visdziļāko līdzjūtību arhitektes ģimenei, tuviniekiem un kolēģiem, kā arī aicina atsaukties dzīvesbiedra Daiņa Bērziņa aicinājumam pieminēt Benitu Bērziņu, iededzot sveci 9. februārī pulksten 10.00, to attālināti pievienojot lielajai Rīgas krematorijas ugunij.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti