Ko skatīties, klausīties un izbaudīt šonedēļ? Kultūras notikumu izlase

Septembra rīti un vakari kļūst arvien vēsāki. Lai sasildītos un iedvesmotos, "Kilograms kultūras" žūrija piedāvā iknedēļas mākslas notikumu izlasi. Idejas šonedēļ iesaka žūrijas pārstāve, raidījuma "Ielas garumā" vadītāja Lilita Eglīte. 

Septembris – laiks kino!

Kino gardēžiem otrdien sākas svētki! Kinoteātrī "Splendid Palace" klāt gadskārtējais festivāls "Baltijas pērle", kas "nav vienkārši filmu programma, tas ir kino, kas maina dzīvi". Atļaušos pieminēt dažas filmas, ko iekļāvu savā kino izlasē: leģendārā holandiešu kino klasiķa Josa Stellinga izsmalcināto fresku un reizē viņa atvadu filmu "Natašas deja", režisora Bredlija Kūpera "Maestro" – ģeniālā mūziķa Leonarda Bernstaina "dzīves mākslā" atainojumu un režisora Žana Pjēra Melvila filmu "Samurajs" – ar izcilo Alēnu Delonu viņa labākajā kino lomā.

Operā pirmizrāde

26. septembrī Latvijas Nacionālajā operā (LNO) pirmais sezonas jauniestudējums – Žaka Ofenbaha opera "Hofmaņa stāsti". Muzikālais vadītājs ir franču maestro Frederiks Šaslēns, savukārt režisors Aiks Karapetjans, mums sola aizraujoši jautru vizuālo piedzīvojumu ar skaistu mūziku. Titullomā itāļu tenors Džordžo Berrudži vai LNO solists Artjoms Safronovs. Hofmanis šajā iestudējumā būs mūsdienu cilvēks, mākslas kolekcionārs, kurš halucinogēno sēņu ietekmē dodas ceļojumā, kas ļauj iepazīt bezapziņā paslēpto: mīlas iedomas un dažādu laikmetu mākslas pasauli, īstu mīlestību un...

Jūrmalas muzejā Laimas Puntules izstāde 

Staigāt pa Jūrmalu, klausīties un ierakstīt skaņas pilsētā, mežā, pie jūras. Visur. Domājot par Jūrmalas pagātni un tagadni, meklēt cēloņsakarības ar mums katru un pasauli. Tādas sajūtas māksliniece Laima Puntule uzjunda savā personālizstādē "Novilkt līniju smiltīs" Jūrmalas muzejā. Izstādē jāuzkavējas ilgāk, lai ļautos meditācijai, iedziļinātos līniju ritmā un smilšu rakstos, ieraudzītu nianses melnās un sarkanās krāsas saspēlē, un saprastu, cik nozīmīga var būt trauslā, smiltīs novilktā līnija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti