Trīs muzikālas kultūras pieturas šai nedēļai – Vīnes filharmoniķi, DIVA un LNSO Vecgads

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem un 8 mēnešiem.

Sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" žūrija ik nedēļu sagatavo ieteikumu izlasi LSM.lv lasītājiem. Šonedēļ trīs muzikālus kultūras notikumus izvēlējās žūrijas locekle, Latvijas Radio 3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode.

Vīnes filharmoniķu ''Jaungada koncerts 2021'' – bez publikas

Pirmo reizi tradīcijas vēsturē Vīnes filharmoniķu Jaungada koncerts 1. janvārī izskanēs tukšā "Musikverein" zālē. Šīs reizes diriģents, itāļu Maestro Rikardo Muti presē atzina, ka spēlēt Štrausu bez publikas ir diezgan perversi.

Uz to sekoja retorisks pretvaicājums: vai nebūtu perversi, ja šis koncerts nenotiktu vispār?

Koncerts notiks 1. janvārī pulksten 12.15. To kā ierasts translēs visā pasaulē – arī Latvijas Radio 3 "Klasika” un Latvijas Televīzija. Varam sagatavoties brašai aplausu atbalsta akcijai katrs savās mājās, vismaz uz Štrausa-tēva "Radecka maršu”. Programmā bez Štrausiem būs arī operešu meistara Supē, Cellera un Millekera mūzika.

DIVA – pieejama jebkurā brīdī

DIVA nav kāda operissima, bet digitalizēti video un audio ieraksti, kas tapuši tepat Latvijā un jebkurā brīdī ir pieejami lietošanai tīmekļa koncertzālē jūsu mājās. Tas gan neizslēdz arī spožu mākslinieču piedalīšanos, piemēram koncertā Rēzeknes "Gorā” festivāla "ORGANismi” dibinātāja, ērģelniece Iveta Apkalna šoruden satikās uz vienas skatuves ar Raimondu Paulu un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Šo ierakstu pārraidīs arī 2. janvāra vakarā LTV1.

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris
Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris

LNSO Vecgads – ar Vestardu Šimku, Beāti Zviedri un Andri Pogu

Mūsu "nacionāļi” gadu noslēgs ar temperamentīgiem Kubas ritmiem, žilbinošiem klaviersolo, sievišķīgi dzidru balsi un simfonisku labsajūtu. Līdzās šī gada jubilāram – klasiķim Bēthovenam – stāsies romantiskais Lists un Holivudas zelta laikmeta filmu mūzikas autors Gēršvins. Atliek vien doties uz "Biļešu paradīzi" un iegādāties pavisam nedārgu biļeti sev vai dāvāt to labam draugam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti