LTV atgriežas raidījums par cilvēkiem un viņu hobijiem «Neatkarība»

Sākot ar 3. oktobri Latvijas Televīzijā (LTV1) ceturtdienu vakaros pulksten 19.30 pie skatītājiem atgriežas dzīvesstila raidījums par cilvēkiem un viņu hobijiem "Neatkarība".

Sešus ceturtdienu vakarus projekta idejas autors un dokumentālists Jānis Šēnbergs sēdīsies savā tumši zaļajā džipā, lai apceļotu Latviju un kolekcionētu cilvēku hobijus.

Arī raidījuma otrajā sezonā Jānis portretē cilvēkus, kuri ir tepat līdzās un nodarbojas ar aizraujošiem, interesantiem vaļaspriekiem. Stāsti mudinās pievērsties sen atliktām iecerēm arī citus. Jānis raidījuma jaunajā sezonā satiek Dundagas patriotu, smaržu deguna būvētāju, cilvēku – "Motors", urbāno alpīnistu, radiotrokšņu kolekcionāru un daudzus citus.

"Jaunajā raidījuma "Neatkarība" sezonā es vairāk sastapu tādus cilvēkus, kuru hobiji un vaļasprieki aug un attīstās kopā ar viņiem. Raidījuma varoņi kopā ar saviem hobijiem izdzīvo kādu konkrētu savas dzīves ciklu. Ja kādreiz kāds hobijs beidzas, par to nav jāpārdzīvo! Ja tu esi aizrautīgs cilvēks, noteikti kaut kas dzims no jauna!" tā par raidījuma turpinājumu un otro sezonu stāsta pats autors – kinooperators Jānis Šēnbergs.  

Jānis Šēnbergs ir kinooperators ar daudzu gadu pieredzi. Viņš strādājis pie spēlfilmām "Dvēseļu putenis", "Nameja gredzens", "Sēklis", "Circenīša Ziemassvētki", dokumentālajām filmām "Svārstības", "Laika tilti", "Turpinājums" u.c. Bijis operators tādiem televīzijas raidījumiem kā "Literatūre", "Zaļgalvis", "Tas notika šeit", "Adreses" un "Atslēgas". Viņa sirdslietas – analogā fotogrāfija, antīkā džipa atjaunošana un cilvēkstāstu iemūžināšana – spēlēs nozīmīgu lomu raidījumā. "Jāiet tikai uz priekšu un jādara. Nebeidzama enerģija staro no raidījuma galvenajiem varoņiem, jo šie cilvēki visu savu dzīvi ir aktīvi darbojušies ar to, kas viņiem patīk. Bieži vien tā nav izvēlētā profesija vai ikdienas darbs, bet gan tieši tas, kas aizrauj! Atrast savu aicinājumu!" tā par raidījuma atgriešanos LTV1 ēterā stāsta idejas autors.

Arī otrajā sezonā raidījums turpinās skatītājus iepazīstināt ar jauniem un talantīgiem mūziķiem.

Raidījums "Neatkarība" skatāms no 3. oktobra ik ceturtdienas vakaru Latvijas Televīzijā (LTV1) pulksten 19.30 un interneta vietnē Replay.lv.

Raidījumu veidojis neatkarīgais producents "Seeart" sadarbībā ar Latvijas Televīziju.

Raidījuma veidotāji aicina ikvienu skatītāju sekot līdzi un iedvesmoties sociālajos tīklos "Instagram" un "Facebook", bet cilvēkus ar neparastu hobiju mudina rakstīt uz [email protected].

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti