Mārča Lāča filmai «Mūžības skartie» – žūrijas atzinība festivāla «Fantastic Fest» jauno režisoru konkursā

Ceturtdien, 26. septembrī, Ostinā, Teksasā (ASV) noslēdzas žanra kino festivāls "Fantastic Fest", kurā pasaules pirmizrādi ar panākumiem piedzīvoja Mārča Lāča vampīrkomēdija "Mūžības skartie" ("Touched by Eternity"). Filma jauno režisoru konkursā "Next Wave" ieguvusi žūrijas īpašo atzinību, informēja Nacionālā kino centra pārstāvji.

Ostinas kinofestivāls "Fantastic Fest" norisinās jau 19. gadu un pulcē žanra kino entuziastus no visas Ziemeļamerikas. Festivāls ir ievērojams ar savu aizrautīgo publiku, trakajām tematiskajām ballītēm un pat kritiķu un režisoru savstarpējiem boksa mačiem. To visu Ostinā izbaudīja filmas "Mūžības skartie" galvenās radošās komandas pārstāvji – režisors Mārcis Lācis, komponists Toms Auniņš un producenti Matīss Kaža un Dace Siatkovska. Viņi piedalījās filmas pirmizrādē un filmai par godu rīkotajā vampīru ballītē Ostinas leģendārajā gotu klubā "Elysium", kur Toms Auniņš dzīvā performancē izpildīja filmas skaņu celiņu.

Filmas "Mūžības skartie" komandas pārstāvji festivālā "Fantastic Fest".
Filmas "Mūžības skartie" komandas pārstāvji festivālā "Fantastic Fest".

Latviešu vampīrkomēdijas demonstrēšana "Fantastic Fest" guva lieliskus panākumus – Lāča filma ieguva žūrijas īpašo atzinību (honorable mention) konkursā "Next Wave", kurā piedalās jauno režisoru pirmās un otrās filmas. Kā atzīmēja filmas komanda, "Mūžības skarto" seansos auditorija smējās un dzīvoja līdzi komiskajiem vampīru piedzīvojumiem, atzīstot Andra Keiša spēlēto Resno par latviešu "lielo Lebovski". Tāpat jau šobrīd par filmas izplatīšanu interesi izteikušas vairākas ASV izplatīšanas kompānijas un arī pārdošanas aģentūra no Eiropas.

Mārča Lāča vampīrkomēdija "Mūžības skartie" stāsta par kādu pusmūža kriptovalūtas tirgoni, kuru visi dēvē par Resno (lomā Andris Keišs). Resnais dzīvo vientuļā treilerī, kur savas dienas pavada, spēlējot videospēles un klausoties podkāstus par nemirstību. Neskatoties uz šo visai nožēlojamo stāvokli, viņš šķiet pat apsēsts ar nemirstību. Drīz vien pie Resnā ierodas negaidīti ciemiņi – vampīru pāris Egons un Karloss, kas viņam piesola mūžīgu dzīvošanu. Ir tikai viens āķis – arī Resnajam ir jāpieņem lēmums kļūt par vampīru.

Treilerī dzīvojošā dīkdieņa Resnā lomu atveido Jaunā Rīgas teātra zvaigzne Andris Keišs, vampīru Egona un Karlosa lomās redzami Ivars Krasts un Edgars Samītis. Citus tēlus filmā atveido aktieri Inese Pudža, Armands Berģis, Kaspars Zvīgulis, Miķelis Kreilis un Artis Drozdovs.

Filmas tālākajā ceļā gaidāmi vēl vairāki starptautiski nozīmīgi Eiropas kinofestivāli, un pirmais no tiem jau oktobrī būs Sitgesas filmu festivāls Katalonijā, Spānijā, kur "Mūžības skartie" piedzīvos Eiropas pirmizrādi. Latvijā filmu paredzēts demonstrēt gada vistumšākajā laikā – pašā 2024. gada izskaņā.

Filmas galvenajā radošajā komandā ir režisors un scenārija autors Mārcis Lācis, operators Mārcis Ābele, komponists Toms Auniņš, mākslinieks Aivars Žukovskis, kostīmu māksliniece Elīna Pērkone, grima māksliniece Santa Sandule, producenti Matīss Kaža un Dace Siatkovska.

Filma "Mūžības skartie" tapusi studijā "Trickster Pictures" ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu mērķprogrammā "Mazbudžeta pilnmetrāžas spēlfilmu ražošana".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti