Mirusi viena no britu zināmākajām aktrisēm Megija Smita

89 gadu vecumā mirusi aktrise Megija Smita (Maggie Smith), kas daudziem zināma ar savu profesores Minervas Maksūras lomu "Harija Potera" filmās un Violetas Kroulijas lomu seriālā "Dauntonas abatija" (Downtown Abbey), ar sēru vēsti dalījusies viņas ģimene.

Megija Smita bija britu teātra un kino leģenda, kas savu aktrises debiju piedzīvoja 1952. gadā. Aktrise godalgota ar vismaz 58 balvām un nominēta 157 balvām.

Karjeras laikā viņa saņēma divas "Oskara" balvas par filmām "Mis Džīnas Broudijas labākie gadi" (The Prime of Miss Jean Brodie, 1970) un "California Suite" (1979), piecas Britu kinoakadēmijas (BAFTA) balvas, trīs "Zelta globusus", četras "Emmy" balvas un vienu "Tony" balvu.

Kā pavēstīja Smitas dēls, viņa mierpilni nomirusi slimnīcā 27. septembra rītā. Pēdējās dzīves stundas aktrise pavadīja tuvu draugu un ģimenes lokā.

"Viņa atstāj divus dēlus un piecus mīlošus mazbērnus, kuri ir satriekti par savas neparastās mātes un vecmāmiņas zaudējumu," teikts sēru vēstī. Ģimene īpaši pateicās Čelsijas un Vestminsteras slimnīcas personālam par rūpēm un laipnību aktrises dzīves pēdējās dienās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti