Rīta Panorāma

"Telegram" paziņo par privātuma politikas maiņu

Rīta Panorāma

Intervija ar festivāla "Liepājas Mākslas forums" māksliniecisko vadītāju Baibu Bartkeviču

Intervija ar kultūras ministri Agnesi Lāci

Plāno samazināt Nacionālās operas un baleta valdes locekļu skaitu ­– no trīs uz diviem

Kultūras ministrija iecerējusi izmaiņas Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes struktūrā, samazinot valdes locekļu skaitu no trīs uz diviem, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" atklāja kultūras ministre Agnese Lāce ("Progresīvie").

Augusta vidū tapa zināms, ka pēc atklātā konkursa Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināts līdzšinējais valdes loceklis Sandis Voldiņš.

Pēc iepriekšējā konkursa, kurā tika meklēti trīs valdes locekļi, rezultātu izvērtēšanas kultūras ministre Agnese Lāce lūdza Kultūras ministrijas valsts sekretārei sagatavot redzējumu par to, kā varētu tikt pārskatītas valdes locekļu kompetences. Vērtēta tika arī iespēja samazināt valdes locekļu skaitu, un nu ir lemts par labu šim solim, pastāstīja ministre.

"Ir jāveic izmaiņas Operas likumā, samazinot valdes locekļu skaitu no trijiem uz diviem.

Kolīdz Saeimā šie grozījumi tiks apstiprināti, tiks sludināts konkurss uz valdes locekļa starptautiskās sadarbības un attīstības jautājumos amatu,

kas ir par to, kā būvēt saiknes, būvēt ilgtermiņa redzējumu par Operas attīstību," skaidroja ministre.

Lāce valdes locekļu skaita samazināšanu skaidroja ar operas darbinieku funkciju daļēju pārklāšanos: "Tas ir saistīts ar tām funkcijām, kuras jau veic Operas administratīvais aparāts – [Operā] ir gan finanšu direktors, gan par administratīviem jautājumiem atbildīgie.

Šajā brīdī tas ir arī jautājums par resursu lietderīgu izlietošanu un to, kā valde mijiedarbojas ar jau esošajā administratīvajā aparātā strādājošajiem, to funkcijām.

Izvērtējot pašreizējo Operas administrācijas uzbūvi un pārskatot šīs funkcijas, šis bija risinājums, kuru redzējām kā to, ar kuru virzīties uz priekšu."

KONTEKSTS:

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātā atklātā konkursa rezultātā valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību (VSIA) "Latvijas Nacionālā opera un balets" (LNOB) valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināts līdzšinējais LNOB valdes loceklis Sandis Voldiņš.

Pēc konkursa secināts, ka prasības un pretendentiem noteiktās kompetences valdes locekļu amatiem finanšu un administratīvajā jomā daļēji pārklājas, tāpēc tika nolemts konkursa prasības pārskatīt.

Sandis Voldiņš LNOB valdes priekšsēdētāja amatu uzsāks pildīt šī gada 4. novembrī, kad beigsies līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Egila Siliņa pilnvaru laiks amatā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti