Dienas ziņas

Tallinā piemin prāmja "Estonia" traģēdijas 30. gadadienu

Dienas ziņas

Zīmju valodā. Dienas ziņas

Savu darbību sāks Liepājas "kultūras vēstneši"

Savu darbību sāks Liepājas «kultūras vēstneši»

Mazliet vairāk nekā divi gadi atlikuši līdz brīdim, kad par vienu no Eiropas Kultūras galvaspilsētām kļūs Liepāja. Publiskoti pirmie 37 "Liepājas kultūras vēstneši". Starp viņiem ir dažādu jomu profesionāļi un sabiedrībā pazīstami cilvēki, kurus visus vieno saistība ar Liepāju.

Lai vairotu Liepājas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atpazīstamību, svētdien, 29. septembrī, sākta īpaša programma - "Liepājas 2027 vēstneši". Ikvienam no viņiem ir lielāka vai mazāka saistība ar Liepāju.

"No bērna kājas pavadot un uzaugot ar jūras viļņiem, es no tiem dabūju kaut kādu brīvības sajūtu. Es to nevaru tagad izstāstīt, tas nav plakātiski, bet šeit Liepāja ražoja brīvību, jo šeit bija pēdējā PSRS robeža, kurā brīvais vārds nosēdās. Un šodien es kā radio cilvēks šos brīvības viļņus varu atdot šim Liepājas Eiropas čempionātam 2027," pauda AS "Radio SWH" valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics.

"Tā ir ne tikai ekonomika, tās ir ne tikai finanses, bet tā ir arī fantastiska atpūtas vieta. Ar visu vēju Liepājā ir milzīgs miers, tā kā Liepāja ir vieta, kur būt," sprieda Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Jaunizsludinātie vēstneši  popularizēšanu iecerējuši veikt, izmantojot savu popularitāti vai profesionālās darbības jomas priekšrocības, kā arī ar tīri praktiskiem darbiem.

"Ja mēs runājam konkrēti par LMT ieguldījumu, tad mēs jau šobrīd esam realizējuši vairākus projektus par satiksmes uzraudzību, un, domājams, mēs turpināsim šo darbu, lai Liepāja kļūtu arī drošāka," teica SIA "Latvijas Mobilais telefons" prezidents Juris Binde.

"Kā es to cilvēkiem pasniegšu? Man ir ārkārtīgi milzīgs sekotāju skaits, un sociālie tīkli ir tas veids, kā es ar viņiem komunicēšu un vilināšu uz Liepāju," norādīja dziedātāja Aija Andrejeva.

"Es gribētu Liepāju atlikt atpakaļ tajā pasaules kartē ar tādu pašu jaudu kā kaut kādos gadsimtos iepriekš. Un panākt to, ka Liepājas vārds vairs neprasa komentārus," piebilda Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese.

Eiropas kultūras galvaspilsētas koncepcijas ietvaros izveidota piecu līniju programma -  "Eiropas sapnis", "Pilsēta paradokss", "Jaunatklāj vietējo!", "Apzinātā mērenība" un "Radošā tālnojauta".

Par vēstnešiem izraudzīti cilvēki, kuri palīdzētu stiprināt un papildināt kādu no šīm programmām. Par Liepājas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas patronu jau pērnās vasaras sākumā kļuva Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti