Starp «Eiropas cilvēka Latvijā» TOP 5 arī «Dvēseļu puteņa» aktieris Oto Brantevics

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Eiropas Kustība Latvijā rīko sabiedrības balsojumu par gada "Eiropas cilvēku Latvijā". 9. decembrī paziņoti pieci kandidāti, kas līdz šim saņēmuši lielāko balsu skaitu un turpina piedalīties balsojumā. Viņu starpā kulturāli, politiski un pilsoniski aktīvi cilvēki – Ieva Morica, Ilze Juhansone, Jānis Rozenbergs, Oto Brantevics, Ralfs Eilands, medijus informē organizatori.

"Gada Eiropas cilvēka Latvijā" tituls nu jau 22 gadu pēc kārtas tiek piešķirts cilvēkam, kurš ar saviem darbiem ir devis vislielāko ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanai Eiropā un Eiropas kopējo vērtību integrēšanai Latvijā.

Balsojums par 2019. Gada Eiropas cilvēks Latvijā TOP 10 tika uzsākts 2. decembrī, kandidāti ar lielāko balsu skaitu veido TOP 5.

Sarunu festivāla “Lampa” direktore un Fonda atvērtai sabiedrībai “Dots” izpilddirektore Ieva Morica

Balsotāji savu izvēli pamatojuši šādi: "Drosme, mērķtiecība, sirsnība. Lampas izveidošana, diskusiju kultūras veicināšana Latvijā. Aizstāv un pārstāv demokrātisko vērtību saglabāšanu Latvijā. Uz argumentiem balstītas atklātas diskusijas ir izglītotas tautas pamatakmens. “Lampa” ietekmē iedzīvotāju noskaņu, runā par sabiedrībai svarīgiem jautājumiem. Reāls, praktisks darbs padarīts, turklāt ārpus metropoles."

Eiropas Komisijas ģenerālsekretāra pienākumu izpildītāja Ilze Juhansone

Par Juhansoni balsotāji raksta: "Ilze ir pierādījusi savas zināšanas par Eiropas Savienības darbu daudzu gadu garumā, kļūstot par augstāko Eiropas Komisijas ierēdni. Vienlaikus viņa ir saglabājusi savu cilvēcisko attieksmi un dalās ar savām prasmēm un pieredzi. Latvijas vārdu Eiropā spodrinājusi bez lielas reklāmas, bet ļoti efektīvi, turklāt palīdzējusi atbalstīt latviešus ES ierēdniecības līmenī. Ilze ir lielisks Latvijas tēla nesējs Eiropā, nemaz nerunājot par viņas nozīmīgo ieguldījumu ES institūciju attīstībā. Latvijas patriote un izcili kompetenta pasaules līmeņa organizācijas administratīvā vadītāja, kura vienlaikus sniedz lielu ieguldījumu Latvijas valsts pārvaldes stiprināšanā."

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs

Jāņa Rozenberga kandidatūru balsotāji pamatojuši ar vārdiem: "Pateicībā par mūsdienīgu satiksmes plānošanu, tūrisma attīstību un iedzīvotāju iesaisti lēmumu pieņemšanā. Labākais mērs – pateicoties viņam Cēsis strauji attīstās. Ienes Eiropas elpu Cēsīs. Īsts goda vīrs ar latvisku un vienlaikus arī eiropeisku domāšanu. Cēsis kā pilsēta ir Ziemeļeiropas zvaigzne – aktīva ar pilsonisko sabiedrību, vienmēr viesmīlīga, ar izcilu kultūras piedāvājumu. Spoži! 21.gs Eiropas pilsētas mērs."

Filmas "Dvēseļu putenis" galvenā varoņa lomas atveidotājs, Eiropas Parlamenta vēstnieku skolas vēstnieks Oto Brantevics

Par Brantevicu balsotāji raksta: "Šis ir Oto gads! Jauniešiem vēsta par latviskām vērtībām un vēsturi. Īsts jaunais varonis – ar stāju un zināšanām. Patriotisms nav vārds, bet dzīve – Oto to pierāda ikdienā! Paldies!"

Sabiedriski un pilsoniski aktīvs dziedātājs Ralfs Eilands

Izvēli balstot par Eilandu sabiedrība pamatojusi ar vārdiem: "Spēja pateikt un paveikt! Ar savu entuziasmu un pilsonisko aktivitāti iedvesmo un motivē sabiedrību. Pilsoniski aktīvs, iestājas par cilvēktiesībām, par sociāli neaizsargātām grupām. Drosmīgs paust savu viedokli, tādējādi rāda lielisku piemēru citiem jauniem cilvēkiem. Ralfs ir ne tikai izcils dziedātājs, bet viens no retajiem sabiedrībā zināmajiem māksliniekiem, kurš ir politiski aktīvs un nebaidās paust savu viedokli. Izmanto savu publicitāti un balsi pozitīviem mērķiem, nedomā tikai par sevi, bet gan ārpus "kastes" arī par citiem. Tāpēc, ka viņš visaktīvāk no visiem aicina cilvēkus sākt domāt, domāt ar galvu, domāt kritiskāk, filtrējot informāciju. Paldies viņam par to! Viņš ir cīnītājs! Nākamais John Lenon. Rada jaunā cilvēka tēlu Latvijas sabiedrībā. Paraugs. Drosmīgi pauž savas idejas un padara sabiedrību labāku."

Iepriekš titulu ieguvuši

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti