Septembra pēdējās taktis. Koncertu ceļvedis šai nedēļai

Ir pienācis laiks, kad tikai dullie varētu plānot kādu koncertu ārtelpās. Diezgan droši var sacīt, ka nākamie muzikālie pasākumi zem klajas debess būs sagaidāmi valsts svētkos novembrī. Koncertzāles un kultūrtelpas pieplūst ar cilvēkiem, un dažādu notikumu piedāvājums ir teju tikpat plašs kā vasaras karstumā.

Septembra pēdējie akordi. Koncertu ceļvedis šai nedēļai
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Krista Auznieka monoopera "Apzināšanās"

27. septembrī koncertzālē "Lielais dzintars" Liepājā

Krists Auznieks ar komandu meklē jaunus mūzikas un vizuālās mākslas sapludināšanas ceļus. Muzikālajam materiālam izvēlēti teksti senā budistu pāli valodā, un savdabīgajā Evijas Vēberes balsī tie izskan maģiski. Kopainu vēl tuvāk nesaprotamā un nepiedzīvotā robežai pietuvina Katrīnas Neiburgas spēles ar gaismu un attēlu. Īpašajā spēles laukumā svarīga loma atvēlēta arī trio "Art-i-Shock".

"Singapūras satīns"

27. septembrī restorānā "Silrak" teātra namā "Jūras vārti" Ventspilī 

Jau labu laiku Ventspils "Jūras vārtos" ir uzradusies vieta, kur notiek skaļi hiphopa mūzikas pasākumi. Šonedēļ uz Ventspili dodas "Singapūras satīna" jautrā kompānija. Dzēlīgi, haotiski, dulli puiši, kuri savu skatu uz pasauli neizpauž muzikālās kompozīcijās. Viņiem piestāv skaļums, ritms un ballīte.

Gundars Āboliņš un Andrejs Osokins

28. septembrī Limbažu Kultūras namā 

Sava aroda meistari satiekas literāri muzikālajās "Sajūtu spēlēs". Gundara spēju ievilkt klausītājus gluži vai transam līdzīgā stāvokli, apliecina kaut vai grāmatu fragmentu lasījumi Latvijas Radio "Mazajā lasītavā". "Sajūtu spēles" ir veidotas par un ap Aināra Kneša dzejoļiem un Andreja muzikālajām improvizācijām.

"Kuolm randõ / Trīs krasti"

28. septembrī Siguldas "Devonā"

Tas nav pasākums lībiešiem vai līvu atbalstītājiem. "Kuolm randõ/ Trīs krasti" ir augstvērtīgs muzikāls ceļojums, kurā klausītājus ved galvenā vaininiece un burvīgās balss īpašniece Elīna Ose, kontrabasists Jānis Rubiks, pianists Austris Kalniņš, elektronikas uzraugs Kristaps Krievkalns un sitaminstrumentālists Ernests Mediņš. Koncertu kuplinās arī Saulkrastu koris "Anima". Pagājušo gadsimtu un pavisam svaiga dzeja līvu valodā izskanēs senajā līvu zemes malā Siguldā. Ja vien mēs visi apjaustu līvu nozīmi mūsdienu latviešu stāstā.

"Laika suns"

28. septembrī kultūras namā "Wiktorija" Liepājā

Atļaušos apgalvot, ka "Laika suns" ir viena no labākajām poproka grupām pēdējā desmitgadē. Grūti noticēt, ka vēl varētu būt kāds, kurš nav dzirdējis tādas dziesmas kā "Sitīsim logus", "Cerība mirst pēdējā", "Pavasari"… Arnis Račinskis uz mūzikas skatuvēm lēkā jau kopš deviņdesmitajiem un kopā ar "Laika suņa" kolēģiem ir sasniedzis patīkami baudāmu briedumu.

"Thirty Seconds To Mars"

3. oktobrī "Arēnā Rīga"

Amerikāņu roks, kas sācies ap gadu tūkstošu miju. Lielākoties par grupas magnētu ir kalpojis tās līderis – mūziķis un aktieris Džareds Leto. Pārskrienot ar skatienu internetā atrodamajiem pēdējā laika koncertu video, ir skaidrs, ka grupai skaļu koncertu dziesmu netrūkst.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti