Mājokļu cenas Latvijā gada laikā palielinājušās par 3,7%

Mājokļu cenas Latvijā 2024. gada 1. ceturksnī, salīdzinot ar 2023. gada 1. ceturksni, pieauga par 3,7%, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati. Jauniem mājokļiem cenas palielinājās par 11,1%, un lietotiem mājokļiem vidējais cenu līmenis pieauga par 1,2%.

2024. gada 1. ceturksnī, salīdzinot ar 2023. gada 4. ceturksni, mājokļu cenas palielinājās par 2,7%. Jauniem mājokļiem cenas samazinājās par 1,9%, bet lietoti mājokļi bija par 4% dārgāki.

Salīdzinot ar 2015. gadu, mājokļu cenas 2024. gada 1. ceturksnī bija par 93,2% augstākas. Jauniem mājokļiem cenas pieauga par 97,6%, bet lietotiem mājokļiem – par 91,4%.

Nekustamo īpašumu attīstītājs cenu pieaugumu skaidoja ar to, ka pašlaik ir samazinājies darījumu skaits ar iepriekš rezervētiem dzīvokļiem, jo nekustamo īpašumu tirgus bija sabremzējies. Pašlaik notiek vairāk darījumu ar gataviem dzīvokļiem un tas pacēlis mājokļu cenas.

"Skatoties uz priekšu būvniecības cenas, redzam, kā mums lielais "Rail Baltica" projekts virzās, gribētu teikt, ka

nesagaidīsim kaut kādu būvniecības cenu samazinājumu, līdz ar to var prognozēt, ka cenas lēnītem, lēnītēm dosies pieauguma virzienā,"

vērtēja SIA "Bonava Latvija" valdes priekšsēdētājs Mareks Kļaviņš.

Cenas pieaugs arī ēku siltināšanas dēļ. Piemēram, Rīgā nosiltināts ir mazs apjoms daudzdzīvokļu ēku. Padomju laika mājokļu cenas jau ir piedzīvojušas pieaugumu un tas turpināsies.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti