«Clean R» pārņems atkritumu apsaimniekotāju «Lautus»

Konkurences padome (KP) ļāvusi atkritumu apsaimniekotājam SIA "Clean R" gūt izšķirošu ietekmi pār atkritumu apsaimniekotāju SIA "Lautus", kas savus pakalpojumus piedāvā Rīgā un Pierīgā. Kā norādīts apvienošanās ziņojumā, apvienošanās rezultātā "Lautus" klienti iegūs plašāku un izdevīgāku pakalpojumu klāstu.

SIA "Lautus" darbojas bīstamo atkritumu un veselības aprūpes atkritumu apsaimniekošanā, vakuumtehnikas pakalpojumu sniegšanā, sanācijas darbu izpildē un industriālo un komercsegmenta atkritumu apsaimniekošanā Rīgā un Pierīgā. Savukārt "Clean R" lielākoties nodarbojas ar sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Citas ar "Clean R" saistītās sabiedrības nodarbojas arī ar industriālo atkritumu apsaimniekošanu, otrreizējo materiālu šķirošanu un pārstrādi, kā arī telpu un pilsētvides uzkopšanu un namu apsaimniekošanu.

Abu uzņēmumu darbība pārklājās tikai industriālo un komercsegmenta atkritumu apsaimniekošanas tirgū Rīgā un Pierīgā, jo pārējo "Lautus" pakalpojumu sniegšanu "Clean R" līdz šim klientiem nepiedāvāja. KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

Pēc darījuma pabeigšanas "Lautus" turpinās darbu, bet iepriekš minētos pakalpojumus nodrošinās jau kā atsevišķa "Clean R" meitas sabiedrība. 

KP priekšsēdētājs Juris Gaiķis norādīja, ka plānotais apvienošanās darījums neattiecas uz sadzīves atkritumu apsaimniekotāju SIA "Lautus Vide": 

"Attiecīgi nedz iedzīvotājiem, nedz uzņēmumiem, kuriem ir noslēgts sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līgums ar uzņēmumu SIA "Lautus Vide", nav jāsatraucas par turpmāko sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, jo to turpinās īstenot esošais apsaimniekotājs."

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti