«Boeing» vadība sagatavojusi gala piedāvājumu streikojošajiem darbiniekiem

Vairāk nekā 30 000 ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" darbinieki turpina streiku. Lidmašīnu ražošanas gigants ir nosaucis jaunu piedāvājumu darbiniekiem, sakot, ka tas ir galīgais, tomēr arodbiedrība jau paziņojusi, ka to noraidīs.

Uzņēmums piedāvā algas paaugstināt par 30%. Jaunajā piedāvājumā atjaunotas arī prēmijas par darba rezultātiem un uzlabotas pensijas priekšrocības. Tāpat uzņēmums piedāvā vienreizēju 6000 ASV dolāru izmaksu, ja darbinieki piekritīs noteikumiem. 

Iepriekšējais piedāvājums bija algas paaugstināšana par 25%. To arodbiedrības biedri nepieņēma un sāka streiku, kas pamatīgi iedragā uzņēmuma darbību. Darbinieki sākotnēji vēlējās 40% algu kāpumu, bet uzņēmums to noraidīja.

Arodbiedrība jau paziņojusi, ka jaunākos piedāvātos noteikumus nepieņems, un uzstāj uz tikšanos ar aviobūves uzņēmuma vadību, lai apspriestu streika izbeigšanas noteikumus.

BBC ziņo, ka šomēnes sāktais "Boeing" darbinieku streiks draud izmaksāt kompānijai miljardiem dolāru, padziļinot krīzi uzņēmumā, kas jau tā saskaras ar ievērojamām problēmām.

Krīzes ietekme jau ir jūtama arī visā nozarē un ASV ekonomikā kopumā,

jo "Boeing" ir apturējis vairuma detaļu piegādi un veicis citus pasākumus, lai ietaupītu līdzekļus.

Uzņēmums ir paziņojis, ka "Boeing" ASV strādājošie vadītāji, menedžeri un darbinieki tiks aicināti ik pēc četrām nedēļām uz vienu nedēļu atvaļināties no darba tik ilgi, kamēr ilgs streiks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti