Saeima Fiskālās disciplīnas padomes locekļa amatā atkārtoti apstiprina Šteinbuku

Saeima ceturtdien apstiprināja Latvijas Universitātes profesori Innu Šteinbuku Fiskālās disciplīnas padomes (FDP) locekļa amatā uz vēl vienu sešu gadu termiņu.

Šteinbukai oktobrī beidzas pirmais amata pilnvaru termiņš FDP. Šteinbuka pirmo reizi FDP locekļa amatā apstiprināta 2018. gada 11. oktobrī un kopš 2020. gada sākuma ir tās priekšsēdētāja.

Iepriekš Šteinbuka bijusi Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja, strādājusi dažādos amatos Eiropas Komisijā, tostarp Starptautiskās Krimināltiesas budžeta un finanšu komitejā un Starptautiskajā Valūtas fondā, kā arī bijusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāja un finanšu ministra padomniece.

Koalīcijas deputāti nolēma atkārtoti izvirzīt Šteinbukas kandidatūru darbam padomē, to iepriekš atbalstīja arī Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija.

FDP strādā sešu locekļu sastāvā, no kuriem trīs izvirzīti pēc Latvijas Bankas prezidenta un finanšu ministra priekšlikuma, bet trīs – pēc vismaz desmit Saeimas deputātu priekšlikuma.

Padomes locekļus amatā apstiprina Saeima uz sešiem gadiem. Viens un tas pats loceklis amatu padomē var ieņemt ne vairāk kā divus pilnvaru termiņus pēc kārtas.

FDP ir neatkarīga koleģiāla institūcija, kas izveidota Fiskālās disciplīnas likuma ievērošanas uzraudzībai. Padome darbu uzsāka 2014. gada janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti