FKTK: Latvija nekļūs par otru Kipru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 6 mēnešiem.

Diezin vai nerezidentu noguldījumi no Kipras pēc tur noteikto ierobežojumu atcelšanas varētu masveidā plūst uz Latviju. Tā uzskata Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītājs Kristaps Zakulis.

Zakulis atzīmē, ka Latvijā ir vienas no augstākajām prasībām nerezidentu klientu izvērtēšanā, un tagad bankām lūgts īpaši pievērst uzmanību ieplūstošās naudas kvalitātei.

„FKTK neredz pamatu apgalvojumiem, ka Latvija kļūs par Kipru numur divi. Jo ir būtiskas atšķirības mūsu valstu finanšu sektora apmēros un nozīmei ekonomikā. Atgādināšu, ka Kiprā finanšu pakalpojumu sniegšana ir ļoti būtiska daļa no valsts ekonomikas, kas rada aptuveni 40% no iekšzemes kopprodukta. Latvijā tas ir vairāk nekā 10 reižu mazāk," sacīja Zakulis.

FKTK vadītājs gan atzina, ka pašlaik Kipras problēmas ir dienaskārtībā, visi satraucas, kas notiks. Tāpat ir dažādas spekulācijas par tēmu, uz kurām valstīm varētu plūst noguldījumi no Kipras pēc tam, kad tie būs pieejami.

"Mēs no savas puses varam apliecināt, ka mums ir ļoti augstas prasības, īpaši, ja mēs runājam par klientiem nerezidentiem," atzīmēja FKTK vadītājs.

Tāpat Zakulis norādīja: "Mēs arī īpaši šobrīd pārliecināmies, ka netiek iedarbināti nekādi atlaižu režīmi. Tieši otrādi – mēs no mūsu tirgus dalībniekiem īpaši prasām šobrīd pievērst uzmanību šo klientu izcelsmes kvalitātei un mazāk aizrauties ar kvantitāti."

Jau vēstīts, ka pasaules medijos ik pa laikam izskan, ka Krievijas noguldītāji no Kipras dosies tieši uz Latviju un ka Latvija varētu kļūt par „otro Kipru".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti