Latvijas atbalsts Ukrainai
Ziemā palīdzēt Ukrainas kara bēgļiem robežpunktos kļūst grūtāk
Ziemā palīdzēt Ukrainas kara bēgļiem robežpunktos kļūst grūtāk
Sals ar sniegputeņiem, tehniskas ķibeles un palīdzīgu roku trūkums – tie ir galvenie izaicinājumi, ar ko tagad ik dienu saskaras brīvprātīgie palīdzības punktos pierobežā, kur palīdz Ukrainas kara bēgļiem. Turklāt arī emocionāli grūtāk ir uzklausīt bēgļu pieredzes stāstus, kas ziemas apstākļos kļūst arvien skaudrāki. Grebņevā ukraiņu plūsma uz Eiropu ir lielāka, tāpēc tur nedēļas nogalē uzstādīta apsildāmā telts.
«Dod pieci!» ceturtajā dienā ziedojumu apjoms sasniedzis 276 295 eiro
«Dod pieci!» ceturtajā dienā ziedojumu apjoms sasniedzis 276 295 eiro
Četrās dienās labdarības maratonā "Dod pieci!" saziedoti jau 276 295 eiro ukraiņu bērnu atbalstam Latvijā. Līdz pirmdienas vakaram akcijas platformā "dod.pieci.lv" saņemti 257 palīdzības pieteikumi – galvenokārt izglītībai, veselības pakalpojumiem un sociālajam atbalstam.
Krāslavā darbu sāk SOS bērnu ciemati ukraiņu ģimenēm Latgalē
Krāslavā darbu sāk SOS bērnu ciemati ukraiņu ģimenēm Latgalē
Krāslavā no novembra darbu sākusi SOS bērnu ciematu komanda, kas sniedz atbalstu Latgalē nonākušajām ģimenēm no izpostītajām Ukrainas pilsētām Luhanskas, Mariupoles un Harkivas. Ukraiņu ģimenes šeit jau atradušas dzīvesvietas, daudzi jau strādā, bērni apmeklē skolu un mācās latviešu valodu. Latgales SOS bērnu ciemati pašlaik darbojas Krāslavā, nākotnē plāno strādāt arī Ludzā un Rēzeknē, taču pašvaldības pagaidām neatsaucīgas.
DJ Grēviņš veiksmīgi finišē savā ceturtajā «Dod pieci!» maratonā
(papildināts)
DJ Grēviņš veiksmīgi finišē savā ceturtajā «Dod pieci!» maratonā (papildināts)
Labdarības akcijas "Dod pieci!" skrienošais DJ Toms Grēviņš pirmdienas rītā uzsāka savu ceturto maratona (42 kilometru (km)) distanci, tādējādi piesaistot līdzekļus ukraiņu bērnu atbalstam Latvijā. Pirmdienas skrējiena atbalstītājs – uzņēmums "Printful" – apņēmies ziedot ne vien solītos 10 000 eiro, bet papildus 5 eiro par katru savu darbinieku dienas laikā noskrieto kilometru.
Velomaratonists Sprude akcijā «Dod pieci!» turpina ceļu uz pasaules rekordu; pieveikti 1436 km no 32...
Velomaratonists Sprude akcijā «Dod pieci!» turpina ceļu uz pasaules rekordu; pieveikti 1436 km no 3200
Ultra velomaratonists Arvis Sprude līdz pirmdienas rītam pieveicis 1436 kilometrus (km) no iecerētajiem 3200 km uz velo trenažiera. Sportista mērķis ir ne vien pārspēt līdzšinējo pasaules rekordu, bet savākt ziedojumus ukraiņu bērnu atbalstam Latvijā. Par katru Arvja nobraukto kilometru uzņēmums "If Apdrošināšana" apņēmies akcijā "Dod pieci!" ziedot 5 eiro.
Ukrainiete Jūlija: Visi esam kā puzles gabaliņi vienā kopējā bildē
Ukrainiete Jūlija: Visi esam kā puzles gabaliņi vienā kopējā bildē
Sabiedrības lielāka izpratne un iecietība pret autiskiem cilvēkiem var būtiski atvieglot dzīvi vecākiem, kuru ģimenē aug bērns ar autiskā spektra traucējumiem. Tā domā ukraiņu bēgle Jūlija, kura kopā ar savu septiņgadīgo dēlu šogad ieradusies Latvijā.
Trijās dienās «Dod pieci!» ziedojumu apjoms sasniedzis 230 838 eiro
Trijās dienās «Dod pieci!» ziedojumu apjoms sasniedzis 230 838 eiro
Labdarības maratona "Dod pieci!" trīs dienās savākto ziedojumu apjoms sasniedzis jau 230 838 eiro. Līdz svētdienas vakaram labdarības akcijas partneris – labdarības organizācija “Ziedot.lv” saņēmusi 186 palīdzības pieteikumus. Šogad visi labdarības maratonā iegūtie līdzekļi tiks izmantoti Latvijā esošo ukraiņu bēgļu bērnu pamatvajadzību nodrošināšanai.
Laikmetīgās mākslas festivāla organizatore izveido centru ukraiņu bēgļiem
Laikmetīgās mākslas festivāla organizatore izveido centru ukraiņu bēgļiem
Neilgi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Inese Dābola ar domubiedriem nolēma atbalstīt ukraiņu bēgļus, izveidojot Rīgā sociālās iniciatīvas centru "Common Ground”. Centra telpās Rīgā, Andrejostas ielā 27, pieaugušie, bērni un jaunieši var bez maksas izmantot bibliotēku, kopstrādes telpu ar datoriem un internetu, spēlēties divās rotaļu istabās, kā arī saņemt drēbes, apavus, rotaļlietas, izmazgāt un izžāvēt apģērbu, spēlēt galda spēles un piedalīties dažādās aktivitātēs.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd