Latvijas atbalsts Ukrainai
Rēzekniete pēc darba sāk «otro maiņu» – palīdz ukraiņiem Latgalē
Rēzekniete pēc darba sāk «otro maiņu» – palīdz ukraiņiem Latgalē
"Es nespēju citādāk, ir jāpalīdz, jo ir svarīgi apzināties, ka Ukraina šobrīd cīnās par visu Eiropu," – tā saka rēzekniete Diāna Selecka, kura savā brīvajā laikā sniedz atbalstu ukraiņiem. Selecka ir administratore sociālo tīklu "Facebook" lapai "Украинцы в Латгалии" jeb "Ukraiņi Latgalē". Palīdzība ir nepieciešama gan informatīva, kārtojot dažādas formalitātes, gan materiāla, palīdzot ukraiņiem iekārtot dzīvesvietu Latgalē. 
Daugavpilī Ukrainas bēgļi no viesnīcām pārceļas uz pašvaldības dienesta viesnīcām
Daugavpilī Ukrainas bēgļi no viesnīcām pārceļas uz pašvaldības dienesta viesnīcām
Tā kā no jūlija samazināts atbalsts par Ukrainas bēgļu izmitināšanu, viņu dzīvošana trīszvaigžņu viesnīcās vairs nebija iespējama. Daugavpilī tas skāra aptuveni 140 cilvēkus. Lai viņi nepaliktu uz ielas, pašvaldība apsvēra bēgļus izmitināt Daugavpils Olimpiskā centra lielajā zālē. Taču nu izlemts cilvēkus izvietot Daugavpils Universitātes dienesta viesnīcās un divu Daugavpils sporta bāžu viesnīcās.
Rīgā, Liepājā, Ventspilī un citviet norisināsies pasākumi un aktivitātes Latvijas un Ukrainas ģimenē...
Rīgā, Liepājā, Ventspilī un citviet norisināsies pasākumi un aktivitātes Latvijas un Ukrainas ģimenēm ar bērniem
Lai veicinātu Ukrainas ģimeņu iekļaušanos Latvijā, ar Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) atbalstu tiks īstenoti 11 nevaldības organizāciju (NVO) projekti konkursa “Pasākumi un aktivitātes Latvijas un Ukrainas ģimenēm ar bērniem” ietvaros. Nometnes, pārgājieni un ekskursijas, radošās darbnīcas, diskusijas, latviešu valodas un kultūras apguves klubi, kā arī citas aktivitātes norisināsies Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Valmierā, Preiļos, Ogrē, Ēdolē un Ziemeļlatgalē, informēja SIF.
Prast priecāties arī grūtos laikos. Ukrainas teātris Dailē iestudē britu komēdiju
Prast priecāties arī grūtos laikos. Ukrainas teātris Dailē iestudē britu komēdiju
Uz Dailes teātra skatuves pirmizrādi piedzīvos populārās britu komēdijas "The Play That Goes Wrong" jeb "Izrāde, kas saiet sviestā" versija ukraiņu valodā. Ukraiņu aktieriem nācās ierobežotā laikā iestudēt šo lugu, un tikai pēdējos mēģinājumos viņi izjuta kopābūšanu uz skatuves. Aktieri atzīst, ka pirmo reizi kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā spēj sajust gandarījumu par padarīto darbu un dzīvi uz skatuves.
Roku siltums nesāp. Ukrainas un Latvijas mākslinieku darbi Brīvības bulvārī aicina uz cilvēcību
Roku siltums nesāp. Ukrainas un Latvijas mākslinieku darbi Brīvības bulvārī aicina uz cilvēcību
Par sajūtām, kādās šobrīd dzīvojam, ir stāsts izstādē "Tavu roku siltums man nesāp", kas tikko atklāta Rīgas centrā, Brīvības bulvāra alejā. Izstādē piedalās jaunie Latvijas mākslinieki un ukraiņu studenti, kas, bēgot no kara, šobrīd patvērušies Latvijā. Izstādi veido trīs daļas, tā sākas ar ļoti tiešu un skaudru stāstu par karu, kam seko traumu dziedināšanas ceļš un visbeidzot – vēstījums par cilvēcības un mīlestības glābjošo spēku. Daļa no darbiem jau apskatāma, bet daļa vēl taps izstādes gaitā, un izstādi papildinās arī īpaša performanču programma.
Ukraiņu režisore Rīgā: Mums jākaro, lai dzīvotu kā Latvijā
Ukraiņu režisore Rīgā: Mums jākaro, lai dzīvotu kā Latvijā
Palīdzēt tuvināt Ukrainas uzvaru, pretoties un nepadoties Krievijas prezidenta Vladimira Putina cietsirdīgajiem plāniem – tā savu uzdevumu formulē ukraiņu režisore un dokumentāliste Larisa Artjugina. Iedvesma tam tiek gūta arī Latvijā. Larisa, kuru Latvijas Televīzija sastapa Rīgā, stāstīja, ka atbraukusi šurp, lai palīdzētu evakuēties kādai bēgļu ģimenei. Viņa kopš kara sākuma pirmoreiz ir nokļuvusi ārpus Ukrainas, un šī arī ir pirmā reize, kad var izjust, ko nozīmē būt drošībā.
Pašvaldības drīkstēs izvēlēties Ukrainas kara bēgļu izmitināšanas termiņu; būs lielāks valsts atbals...
Pašvaldības drīkstēs izvēlēties Ukrainas kara bēgļu izmitināšanas termiņu; būs lielāks valsts atbalsts (papildināts)
Pašvaldības drīkstēs izvēlēties Ukrainas kara bēgļu izmitināšanas termiņu, kā arī noteikta lielāka kompensācija par primāri sniedzamo atbalstu Ukrainas civiliedzīvotāju izmitināšanai ar termiņu līdz 60 dienām. To paredz trešdien valdības apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos un Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā.
«Ziedot.lv» paplašinās atbalstu Ukrainas bēgļiem
«Ziedot.lv» paplašinās atbalstu Ukrainas bēgļiem
Fonds "Ziedot.lv" ir saņēmis 150 tūkstošus eiro, lai paplašinātu atbalstu kara bēgļiem no Ukrainas. Nauda ir piešķirta no Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas finanšu instrumenta. Atbalsts ir paredzēts galvenokārt sociālo darbinieku algošanai, kuri strādā ar bēgļu ģimenēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd