Latvijas atbalsts Ukrainai
Čaklie cilvēki Latvijā, kuri palīdz no kara aizbēgušajiem. Ukrainietes Anastasijas 2. dienasgrāmata
Čaklie cilvēki Latvijā, kuri palīdz no kara aizbēgušajiem. Ukrainietes Anastasijas 2. dienasgrāmata
Arī ukrainietes Anastasijas dzīvi kājām gaisā sagrieza 24. februāra agrs rīts, kad Krievija uzsāka karu pret Ukrainu. "Es negribu sākt jaunu dzīvi. Es gribu turpināt savu dzīvi. Pagaidām citā valstī, bet ar Ukrainu sirdī," saka Anastasija, kuru ceļš atvedis uz Rīgu. Par to, kā nokļuva Latvijā un kāda ir mūsu valsts bēgļa acīm, viņa stāsta Latvijas Televīzijas jauniešu satura platformas "16+" projektu sērijā. Šoreiz – par cilvēkiem Latvijā, kuri palīdz ukraiņiem iejusties un tikt pie visa sadzīvei nepieciešamā.
Sidgundā pirmās zemenes palīdz vākt arī ukrainietes
Sidgundā pirmās zemenes palīdz vākt arī ukrainietes
Sidgundas laukos Mālpils pusē zemeņu laiks tikai sākas. Sestdien, 25. jūnijā, bija pirmā ražas novākšanas diena. Ja laikapstākļi būs labvēlīgi, sezona turpināsies līdz augusta vidum. Andra Apsīša saimniecībā ražas laikā tiek algoti viesstrādnieki, tostarp no Ukrainas.  
Kuldīgā izveidots atzars palīdzības fondam «Help Ukraine»
Kuldīgā izveidots atzars palīdzības fondam «Help Ukraine»
Mēs nedrīkstam nogurt no kara Ukrainā vai pie tā pierast, pārliecināts kāds Kuldīgas uzņēmējs, tāpēc piekritis Ukrainā dibinātajam labdarības fondam “Help Ukraine” veidot atzaru Baltijā ar centru Kuldīgā. Visi iesaistītie savstarpēji bijuši pazīstami jau iepriekš, jo kopīgi sadarbojušies uzņēmējdarbībā. Viens no fonda mērķiem ir palīdzēt Sumu apgabala teritoriālās aizsardzības vienībām, bet tāpat tiek meklēti ceļi citai sadarbībai. Pirmais vairāku kuldīdznieku organizētais palīdzības sūtījums jau devies uz Ukrainu. 
Pasaules bēgļu dienā Latvijā aicina palīdzēt Ukrainas iedzīvotājiem un mainīt priekšstatu par bēgļie...
Pasaules bēgļu dienā Latvijā aicina palīdzēt Ukrainas iedzīvotājiem un mainīt priekšstatu par bēgļiem
Šogad Pasaules bēgļu dienu arī Latvijā izjūt citādāk nekā citus gadus. Pirmo reizi kopš neatkarības atgūšanas Latviju skāris tik plašs bēgļu pieplūdums kā pašlaik, kad Latvijā turpina ierasties Ukrainas kara bēgļi. Biedrība “Tavi draugi” kopš Krievijas sāktā kara Ukrainā palīdzējuši ne mazāk kā 8000 Ukrainas iedzīvotāju, un pirmdien, atzīmējot Pasaules bēgļu dienu, par viņiem runāja gan konferencē, gan rīkoja izstādi un koncertu, kā arī uzsvēra nepieciešamību mainīt priekšstatu par jēdzienu “bēglis”.
Rēzeknes slimnīcā darbu sākuši trīs ārsti no Ukrainas
Rēzeknes slimnīcā darbu sākuši trīs ārsti no Ukrainas
Rēzeknes slimnīcā šobrīd strādā trīs ārsti no Ukrainas. Kopumā slimnīcā vērsušies ap 50 cilvēku – gan medicīnas speciālisti, gan atbalsta personāls. Slimnīcai jaunie ārsti ir ieguvums, jo aizpilda nelielu daļu no brīvajām vakancēm.
Ārste no karā nopostītās Mariupoles plāno palikt Kuldīgas novadā
Ārste no karā nopostītās Mariupoles plāno palikt Kuldīgas novadā
Latvija un Polija ir teju vienīgās Eiropas Savienības valstis, kas ukraiņu mediķiem pagaidu atļaujas strādāt izsniedz ātri – aptuveni mēneša laikā, uzskata Latvijas Ārstu biedrībā (LĀB). Kuldīgas slimnīcā jau mēnesi strādā Alīna Čera no Mariupoles. Ārste neslēpa, ka viņai vairs nav ne māju, ne darba vietas, kur atgriezties, tāpēc nolēmusi palikt Kuldīgas novadā. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd