Latvijas atbalsts Ukrainai
Liepājas ostā prāmju kravas – arvien pieaugošs segments; bez maksas uz Vāciju ved arī Ukrainas bēgļu...
Liepājas ostā prāmju kravas – arvien pieaugošs segments; bez maksas uz Vāciju ved arī Ukrainas bēgļus
Neraugoties uz sarežģīto situāciju Ukrainas kara apstākļos un aizliegumiem pārvadāt atsevišķas kravu grupas, Liepājas ostā izdevies piedzīvot kravu pieaugumu tieši "Stena Line" prāmju līnijā Liepāja–Traveminde, Vācijā. Vienlaikus prāmju līnijas operators bez maksas uz Vāciju katru reizi aizved ap 100 bēgļu no Ukrainas. Tikmēr kravu pieaugums saistāms ar prāmju operatora lēmumu līnijā Liepāja–Traveminde–Liepāja izmantot lielāka izmēra kuģus, kas spēj pārvadāt kravas ātrāk, pavadot ceļā īsāku laiku. 
Likuma nepilnība neļauj Latvijā reģistrēt lielu daļu Ukrainas bēgļu automašīnu
Likuma nepilnība neļauj Latvijā reģistrēt lielu daļu Ukrainas bēgļu automašīnu
Latvijā likums paredz, ka automašīnas ar citu valstu numurzīmēm Latvijā ir jāreģistrē, ja to vadītāji vēlas valstī uzturēties ilgāk par trim mēnešiem, tomēr atklājusies likuma nepilnība, kas bēgļiem no Ukrainas šo procedūru neļauj izdarīt lēti un vienkārši. Līdz šim Latvijā ir piereģistrēts mazāk par desmit automašīnām ar Ukrainas numurzīmēm. Atbildīgā ministrija sola drīzu risinājumu.
Smagais ceļš līdz Latvijai – valstij, kas liek justies drošībā. Ukrainietes Anastasijas 1. dienasgrā...
Smagais ceļš līdz Latvijai – valstij, kas liek justies drošībā. Ukrainietes Anastasijas 1. dienasgrāmata
Arī ukrainietes Anastasijas dzīvi kājām gaisā sagrieza 24. februāra agrs rīts, kad Krievija uzsāka karu pret Ukrainu. "Es negribu sākt jaunu dzīvi. Es gribu turpināt savu dzīvi. Pagaidām citā valstī, bet ar Ukrainu sirdī," saka Anastasija, kuru ceļš atvedis uz Rīgu. Par to, kā nokļuva Latvijā un kāda ir mūsu valsts bēgļa acīm, viņa stāstīs Latvijas Televīzijas jauniešu satura platformas "16+" projektu sērijā.
Ukrainas bēgļiem dzīvokļus atrod Sedā
Ukrainas bēgļiem dzīvokļus atrod Sedā
Pašvaldībās Latvijā trūkst dzīvokļu, kuros izmitināt Ukrainas kara bēgļus. Tā tas ir arī Valmierā, bet novadā ir mazpilsēta Seda, kurā ir brīvi pat ap 100 pašvaldības dzīvokļu. Jau norit remontdarbi, lai pirmos dzīvokļus varētu piedāvāt bēgļiem. Vienīgā problēma – Sedā darba piedāvājuma gan nav.
Valdība vienojas par atbalsta pasākumu turpināšanu Ukrainas bēgļiem
Valdība vienojas par atbalsta pasākumu turpināšanu Ukrainas bēgļiem
Valdība trešdienas vakarā ārkārtas sēdē aptaujas kārtībā vienojusies par Latvijā nonākušo Ukrainas civiliedzīvotāju sniegtā atbalsta pagarinājumu un nepieciešamajiem precizējumiem, izriet no Vienotajā tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas portālā pieejamās informācijas.
«Mūsu ukrainietes ir ļoti strādīgas» – Dobeles pusē palīdz bēgļiem iejusties un atrast darbu
«Mūsu ukrainietes ir ļoti strādīgas» – Dobeles pusē palīdz bēgļiem iejusties un atrast darbu
Kopš Krievija uzsāka karu Ukrainā, Dobeles novada Krimūnu pagastā dzīvo vairāk nekā 40 ukraiņi. Viņiem daudz palīdz vietējie iedzīvotāji, bet viena no aktīvākajām ir Anda Ruķere, kura ir pavāre Dobeles novada Krimūnu pagasta bērnudārzā "Ābolītis", bet brīvajā laikā spēlē teātri un nodarbojas ar sportu. Tagad viņa ukraiņiem palīdz gan iejusties, gan atrast darbu.
Rēzeknē ukraiņu interese mācīties latviešu valodu pagaidām nav liela
Rēzeknē ukraiņu interese mācīties latviešu valodu pagaidām nav liela
Ir izvērtēti Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) konkursa pieteikumi, lai Ukrainas civiliedzīvotājiem nodrošinātu bezmaksas latviešu valodas apmācības. Šobrīd 33 mācību vietās ir uzsākta pieteikšanās latviešu valodas kursiem, kas pieejami visā Latvijā gan klātienē, gan attālinātā, gan arī hibrīdrežīmā. Biedrībā "Gribu palīdzēt bēgļiem" apliecināja – kopumā interese ukraiņiem apgūt latviešu valodu līdz šim ir bijusi lielāka nekā pašreizējais piedāvājums. Kā apmācības notiek Rēzeknes pusē, un cik liela ir interese?

Vairāk

Svarīgākais šobrīd