Latvijas atbalsts Ukrainai
VIDEO: Kā runāt ar Ukrainas kara bēgļiem?
VIDEO: Kā runāt ar Ukrainas kara bēgļiem?
Ceturtdien, 12. maijā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkas (LNB) korē notiek diskusija "Kā runāt ar Ukrainas kara bēgļiem?", ko rīko Jesajas Berlina biedrība un interneta žurnāls "Satori", kuru izdod biedrība "Ascendum", informēja rīkotāji.
Pašvaldībās varētu izmitināt vēl 4800 Ukrainas kara bēgļu
Pašvaldībās varētu izmitināt vēl 4800 Ukrainas kara bēgļu
Lai pašvaldības varētu uzņemt vēl vairāk bēgļu, nepieciešami teju 20 miljoni eiro. Vides aizsardzības un reģionālās attīstība ministrija (VARAM) apkopojusi pašvaldību iesniegtos piedāvājumus par ēkām, kurās, veicot remontdarbus, varētu tikt izmitināti vēl 4800 bēgļu. Tomēr, pēc vietvaru sacītā, ir jādomā ne tikai īstermiņā par pagaidu mītnēm, bet arī ilgtermiņā, jo jautājums par dzīvojamo fondu kļūst arvien sāpīgāks.
Kreicu ģimene kara plosītajā Ukrainā izglābusi 40 suņus un 34 kaķus
Kreicu ģimene kara plosītajā Ukrainā izglābusi 40 suņus un 34 kaķus
Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Rasma Kreica kopā ar vīru Agri no Latvijas ar divām kravas mašīnām devās uz Ukrainu, lai aizvestu dzīvnieku pārtiku un medicīnas preces patversmēm. No Ukrainas kopā ar viņiem atbrauca 40 suņi un 34 kaķi. Kamēr daļa kaķu savas mājas Latvijā jau atraduši, suņi, tostarp kucēni, joprojām atrodas karantīnā patversmē "Ulubele", dzīvnieku glābēji stāstīja Latvijas Radio raidījumā "Ķepa uz sirds". 
Ukrainas bēgļu bērniem pārcelšanai uz nākamo klasi neprasīs noteiktas atzīmes
Ukrainas bēgļu bērniem pārcelšanai uz nākamo klasi neprasīs noteiktas atzīmes
Ukrainas bēgļu bērniem, mācoties Latvijas skolās 1.–8. klasē vai 10.–11. klasē, nākamajā klasē plāno pārcelt bez prasības par vērtējumu mācību priekšmetos mācību gada noslēgumā. Vienlaikus šie bērni būs tiesīgi tajā pašā klasē atkārtoti apgūt attiecīgo izglītības programmu. To paredz valdības atbalstītie grozījumi, kas vēl būs jāskata Saeimai.
Ne visi Ukrainas kara bēgļi Latvijā spēj sevi nodrošināt – kas notiks pēc valsts atbalsta perioda be...
Ne visi Ukrainas kara bēgļi Latvijā spēj sevi nodrošināt – kas notiks pēc valsts atbalsta perioda beigām
Liela daļa cilvēku, kas ieradušies no Ukrainas, jūnijā Latvijā būs pavadījuši pirmās 90 dienas, kas pašlaik nozīmē, ka viņi vairs nevarēs saņemt valsts atbalstu mājoklim un pārtikai, tā informēja Rīgas pašvaldībā. Ne visi atbraukušie var strādāt – bēgļu vidū ir daudzi seniori un cilvēki ar īpašām vajadzībām. Daudzi arī atbraukuši ar bērniem, kuri jāiekārto skolās. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd