Latvijas atbalsts Ukrainai
«Ukrainas bērni iepazina ne tikai bailes, bet arī grūtības un badu» – Agneses stāsts par bēgšanu uz...
«Ukrainas bērni iepazina ne tikai bailes, bet arī grūtības un badu» – Agneses stāsts par bēgšanu uz Latviju
Ukrainietei Agnesei ir divas sirdij tuvas pilsētas – Rīga un Kijiva. Rīgā viņa ir dzimusi un pavadījusi bērnību, bet Kijivā studējusi un audzinājusi bērnus. Tāpēc laikā, kad bija jāpieņem lēmums, kur rast patvērumu no Ukrainas kara šausmām, viņa nešaubīgi izvēlējās Rīgu. Latviešu dāsnums viņu tik ļoti aizkustina, ka bez asarām acīs par to runāt nespēj. Sveši cilvēki sagādājuši gan mācību materiālus bērniem, gan uz ielas pasnieguši tikko ceptas maizes kukuli. 
Ukrainu pametušo kara bēgļu plūsma mazinājusies
Ukrainu pametušo kara bēgļu plūsma mazinājusies
Ukrainu pametuši 3,8 miljoni kara bēgļu un lielākā daļa no viņiem – 2,2 miljoni – atrodas Polijā. Arī Rumānija, Slovākija un Ungārija ir uzņēmušas simtiem tūkstošu bēgļu, savukārt Moldovā reģistrēti aptuveni 380 000 no kara bēgošo. Ukrainu pametušo kara bēgļu plūsma gan samazinājusies.
Skolas direktors: Mazākumtautību mācību iestādēs jārunā par karu Ukrainā
Skolas direktors: Mazākumtautību mācību iestādēs jārunā par karu Ukrainā
Par karu Ukrainā skolās ir jārunā, it īpaši mazākumtautību mācību iestādēs, kurās galvenokārt izglītību iegūst bērni, kas auguši ar krievu valodu ģimenē, Latvijas Televīzijai norādīja Rīgas Rīnūžu vidusskolas direktors Deniss Kļukins. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sagatavojusi mācību materiālus, ko skolas var izmantot esošajā situācijā, runājot ar Ukrainas un Latvijas bērniem par notiekošo Ukrainā. Tomēr nav viena pareizā rīcības modeļa un katram skolēnam jāmeklē individuāla pieeja. 
Rīgā un Pierīgā mēģina risināt vietu trūkumu Ukrainas bēgļu bērniem izglītības iestādēs 
Rīgā un Pierīgā mēģina risināt vietu trūkumu Ukrainas bēgļu bērniem izglītības iestādēs 
Pašlaik Latvijā reģistrēti vairāk nekā 4000 nepilngadīgo bērnu no Ukrainas. Par izaicinājumu galvaspilsētai un tuvākajai apkārtnei kļūst jautājums – vai visiem pietiks vietas izglītības iestādēs? Sagaidot vēl lielāku bēgļu pieplūdumu un bērnu skaitam palielinoties, jāmeklē jauni risinājumi, kā Ukrainas bērnus un pusaudžus iekļaut un integrēt valsts izglītības iestādēs.
Bauskas novadā ukraiņi un vietējie iedzīvotāji pulcējās pasākumā «Saules mūžu Ukrainai!»
Bauskas novadā ukraiņi un vietējie iedzīvotāji pulcējās pasākumā «Saules mūžu Ukrainai!»
Spēcīgais vējš ir nieks, salīdzinot ar bumbu sprādzieniem Ukrainā, saka Ukrainas iedzīvotāji, kuri Bauskas novada Īslīcē kopā ar vietējiem iedzīvotājiem nedēļas nogalē piedalījās pasākumā ''Saules mūžu Ukrainai!''. Pasākumā no kara šausmām izmukušajiem ukraiņiem bija iespēja zem mierīgām debesīm klausīties mūzikas skanējumu, iepazīties ar vietējiem iedzīvotājiem un kopā pīt Ukrainas armijai tik nepieciešamos aizsargtīklus.
Briselē ES iekšlietu ministri spriež par palīdzību Ukrainas bēgļiem
(papildināts)
Briselē ES iekšlietu ministri spriež par palīdzību Ukrainas bēgļiem (papildināts)
Palīdzība Ukrainas bēgļiem šodien ir viens no galvenajiem jautājumiem Eiropas Savienības (ES) iekšlietu ministru ārkārtas sanāksmes laikā. Kā zināms, Eiropā turpina ierasties liels ukraiņu bēgļu skaits un tādēļ ir nepieciešama labāka palīdzības koordinācija. Atbalsts ir vajadzīgs arī Moldovai, kur šobrīd uzturas aptuveni 100 000 Ukrainas bēgļu.
Pirmo nedēļu ar Ukrainas kara bēgļu bērniem Latvijas skolās vērtē kā veiksmīgu
Pirmo nedēļu ar Ukrainas kara bēgļu bērniem Latvijas skolās vērtē kā veiksmīgu
Latvijas skolās veiksmīgi aizvadīta pirmā nedēļa, kopš uzņemti vairāk nekā 1300 Ukrainas kara bēgļi. Latvijas Radio uzrunātajās skolās uzsvēra, ka valstij jādomā par latviešu valodas apmācību un vasaras nometnēm, lai bērni varētu integrēties ātrāk. Vairāk nekā 300 bēgļu sākuši apmeklēt bērnudārzus, kur norāda – ukraiņu bērniem svarīgi viest cerību.
Ādažu novada vadītājs: Katrā pašvaldībā jābūt Ukrainas bēgļu uzņemšanas centram
Ādažu novada vadītājs: Katrā pašvaldībā jābūt Ukrainas bēgļu uzņemšanas centram
Katrā pašvaldībā ir jāizveido vienots bēgļu uzņemšanas un informācijas centrs, kopā veidojot 43 bēgļu uzņemšanas centrus. Komunikācija ar Ukrainas kara bēgļiem ir jāuzlabo, jo pašlaik ir izveidojies "bardaks", iebraucējiem galvenokārt esot informētiem tikai par Rīgā izveidoto iedzīvotāju atbalsta centru. Tā Latvijas Radio programmā "Labrīt" norādīja Pierīgas pašvaldību biedrības līdzpriekšsēdētājs, Ādažu novada domes vadītājs Māris Sprindžuks (Latvijas Reģionu apvienība).
Mālpilī ukrainietes cienā ar boršču
Mālpilī ukrainietes cienā ar boršču
Mālpilī šodien bija iespēja nogaršot īstu ukraiņu boršču. To pret ziedojumiem mālpiliešiem un pilsētas viesiem dalīja no kara aizbēgušās ukrainietes, kas patvērumu atradušas Mālpilī. Iniciatīva radās vietējiem Mālpils aktīvistiem, kas šādā veidā cer iesaistīt ukraiņu bēgļus vietējā sabiedrībā. 
Ukraiņi: Latvijā iekrājumi zūd ātri
Ukraiņi: Latvijā iekrājumi zūd ātri
Ukraiņiem dodoties bēgļu gaitās, viena no problēmām ir ienākumu zaudēšana un, esot Latvijā, iekrājumi zūd ātri. Natālija, kura ir mūzikas skolotāja, stāsta, ka, strādājot divas slodzes, Ukrainā pelnīja ap 200 eiro mēnesī. Tagad Latvijā steigšus meklē darbu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd