Panorāma

Uzņēmēji Latgalē: komercbankām lūgt kredītus nav vērts

Panorāma

Panorāma

Muzeju nakts – jau 20. reizi!

Muzeju naktī arī šogad Rīgā pie daudziem muzejiem garas rindas

Vakar daudzviet Latvijā savas durvis nepierasti vēlu apmeklētājiem vēra muzeji. Klāt jau 20. reizi bija Muzeju nakts. Un tā vien šķiet, ka ar katru gadu pasākuma popularitāte pieaug – šogad Rīgā pie daudziem muzejiem garas rindas, kurās dažkārt jāgaida pat stunda.

Šogad Muzeju naktī piedalījās ap 215 dažādu muzeju un citu vietu. Pasākuma vienojošā tēma – izzināt un iegūt, pētīt un saprast. Neilgi pirms Muzeju nakts sākuma pie Nacionālā dabas muzeja rinda ir teju kvartāla garumā.

"Šodien es izvēlējos septiņus muzejus. Mēs jau bijām Kino muzejā un vēl gribam redzēt muzeju Doma laukumā, pilī... vēl ir, ko paskatīties," saka pasākuma apmeklētājs Aleksandrs.

"Ir īpaši sagatavotas aktivitātes, ar kurām var dziļāk iepazīt to muzeju. Manuprāt, tā ir iespēja visiem iepazīt vairāk vēsturi un būt kopā ar draugiem. Tās dēļ tieši es arī atnācu," stāsta pasākuma apmeklētājas Lauma.

"Es iepriekšējos gadus nācu ar savu mammu uz dažnedažādākajām vietām. Jo es arī aizmirstu visu laiku, cik daudz muzeju ir Rīgā. Un tieši tagad  ļoti labs laiks nākt un apskatīt visu," saka pasākuma apmeklētāja Gerda.

"Šogad es izvēlējos Jūgendstila muzeju. Bet īstenībā jau esmu pabijusi gan Saeimā, gan prezidenta pilī, gan Rīgas mēra krēslā bija iespēja pasēdēt. Katru gadu atrodu kaut ko paskatīties," piebilst Muzeju nakts apmeklētāja Inese. 

Lielākajai daļai aptaujāto Muzeju nakts apmeklētāju jau pirms pasākuma ir zināms, uz kādiem muzejiem gribas aiziet un ko redzēt. Un tā vien šķiet, ka daudziem programmā bijis ķīniešu dārgumu muzejs, jo tur rinda šogad īpaši gara. Pie tā dažiem rindā nākas gaidīt teju stundu.

"Bija vērts, jā. Un gribas nākotnē vēl atnākt. Vienkārši, kad būs mazāk cilvēku. Tiešām daudz kas interesants. Vienīgi, kad liela cilvēku plūsma, diezgan grūti var būt. Bet kopējā bilde ļoti skaista," atzīst pasākuma apmeklētāja Jeļena.

Vakar vakarā un nakts stundās savas durvis apmeklētājiem vēra ne tikai muzeji, bet arī dažādas citas vietas, kur ikdienā tik tiešām ielūkoties nesanāk. Tai skaitā savus braucamrīkus izrādīja arī policija un ugunsdzēsēji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti