Dzīve & stils / Virtuve
Iekosties īstā ukraiņu speķī un no saimnieces Irinas Poltaševskas Ventspilī mācīties, kā pagatavot ukraiņu tīteņus un žagariņus – Latvijas Televīzijas raidījums "Iekodies" devās pētīt ukraiņu tradīcijas, apmeklējot arī Rīgas ukraiņu teātra izrādi, Siguldā klausoties bandūras skaņās un viesojoties Jāņa Čakstes mājās "Aučos", kur laipni uzņemta bēgle no Ukrainas.
Pirmā rasola recepte tika publicēta kādā 17. gadsimtā izdotā publikācijā. Tolaik salātus gatavoja no siļķēm un rutkiem, turklāt pagatavoto arī speciāli pūdēja. Ēdiens cauri gadsimtiem piedzīvojis dažādas izmaiņas, un par dažām no tām Latvijas Televīzijas raidījumā "Revidents" stāstīja literatūrzinātnieks Ojārs Lāms, kurš atzina – pats šo ēdienu drīzāk dēvē par rosolu, ar "o".