Dzīve & stils / Virtuve
Zoss cepetis ar ceptiem sarkanajiem kāpostiem
Zoss cepetis ar ceptiem sarkanajiem kāpostiem
Kraukšķīgi sacepta zoss ar sarkanajiem galviņkāpostiem parasti ir svētku ēdiens, bet sevi ar tādu var iepriecināt arī bez īpaša iemesla. Tas, vai zoss cepetis izdodas garšīgs, ir atkarīgs arī no gaļas kvalitātes. Vislabāk ir pirkt brīvībā turētus putnus no vietējiem audzētājiem.
Kā šogad ēst veselīgāk? 
Kā šogad ēst veselīgāk? 
Daudzi cilvēki jaunajā gadā apņemas dzīvot veselīgāk nekā iepriekš. Lai to paveiktu, viens no būtiskākajiem nosacījumiem ir mainīt savus ēšanas paradumus. Speciālisti stāsta, ka veselīgs uzturs nav nekas sarežģīts. Visa pamatā ir mērenība, daudzveidība un regularitāte. Kā šogad ēst veselīgāk? 
Ukraiņu kāpostu tīteņi un saldie žagariņi – receptes ēdieniem ukraiņu gaumē
Ukraiņu kāpostu tīteņi un saldie žagariņi – receptes ēdieniem ukraiņu gaumē
Iekosties īstā ukraiņu speķī un no saimnieces Irinas Poltaševskas Ventspilī mācīties, kā pagatavot ukraiņu tīteņus un žagariņus – Latvijas Televīzijas raidījums "Iekodies" devās pētīt ukraiņu tradīcijas, apmeklējot arī Rīgas ukraiņu teātra izrādi, Siguldā klausoties bandūras skaņās un viesojoties Jāņa Čakstes mājās "Aučos", kur laipni uzņemta bēgle no Ukrainas.
Kā pagatavot ziemas saulgriežu ēdienu – sātīgās kūčas
Kā pagatavot ziemas saulgriežu ēdienu – sātīgās kūčas
Kūčas Annas Kārkles ģimenē saulgriežos tiek pasniegtas kā pirmais ēdiens. Tā darot Latgales pusē. Tas simbolizē veselību, svētību un auglību nākamajam gadam. Ēdiens ir sātīgs, salds un noteikti vairo prieku un enerģiju.
Ziemassvētku cepumi un auzu plācenīši. Receptes no pagātnes
Ziemassvētku cepumi un auzu plācenīši. Receptes no pagātnes
Lai arī Ziemassvētkos ierasti pērkam, cepam un ēdam piparkūkas, tomēr daudzveidīgākam saldajam galdam var pagatavot arī Ziemassvētku cepumu vai našķi no auzu miltiem. Receptes aizgūtas no 1937. gada izdevuma "Zeltene" decembra numura.
Rosols vai rasols? Kā radās leģendārie salāti un kā tos pareizi saukt
Rosols vai rasols? Kā radās leģendārie salāti un kā tos pareizi saukt
Pirmā rasola recepte tika publicēta kādā 17. gadsimtā izdotā publikācijā. Tolaik salātus gatavoja no siļķēm un rutkiem, turklāt pagatavoto arī speciāli pūdēja. Ēdiens cauri gadsimtiem piedzīvojis dažādas izmaiņas, un par dažām no tām Latvijas Televīzijas raidījumā "Revidents" stāstīja literatūrzinātnieks Ojārs Lāms, kurš atzina – pats šo ēdienu drīzāk dēvē par rosolu, ar "o".

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd