Ziņas
FOTO un VIDEO: Tbilisi ielas pārpludina protestētāji
FOTO un VIDEO: Tbilisi ielas pārpludina protestētāji
Desmitiem tūkstošu protestētāju sestdienas, 11. maija, vakarā pārpludinājuši Tbilisi ielas – tur notiek Eiropas gājiens, paužot kategorisku "nē" pozīcijas virzītajam tā dēvētajam "ārvalstu aģentu" likumam. Pret likumu, kas jau pirmdien varētu nonākt uz parlamenta komisijas galda, iebilst ne tikai protestētāji, bet arī Rietumu partneri.
Gruzijas premjers cer «saskaņot pozīcijas» ar Rietumu partneriem par tā saukto «ārvalstu aģentu» lik...
Gruzijas premjers cer «saskaņot pozīcijas» ar Rietumu partneriem par tā saukto «ārvalstu aģentu» likumu
Gruzijas premjerministrs Iraklijs Kobakhidze paudis uzskatu, ka Gruzijas varasiestādēm izdosies "saskaņot pozīcijas" ar Rietumu partneriem par tā saukto "ārvalstu aģentu" likumu, ko virza viņa pārstāvētā partija "Gruzijas sapnis" un kas izraisījis lielus protestus valstī. Tikmēr ASV Pārstāvju palātas locekļu grupa nosūtīja vēstuli Gruzijas premjeram, kurā aicina nepieņemt skandalozo likumprojektu.
Tusks: Polija uzsākusi darbu pie modernu nocietinājumu izbūves uz robežas ar Baltkrieviju
Tusks: Polija uzsākusi darbu pie modernu nocietinājumu izbūves uz robežas ar Baltkrieviju
Polijas premjerministrs Donalds Tusks sestdien, 11. maijā, apmeklējis Iekšlietu un Aizsardzības resoru operatīvās grupas militārās mācībās netālu no Polijas un Baltkrievijas robežas. Uzrunājot karavīrus, robežsargus un policistus, Tusks uzsvēra, ka Polijas valdība atzinīgi novērtē viņu dienestu uz valsts robežām. Tusks arīdzan uzsvēra nepieciešamību stiprināt Polijas austrumu robežu, norādot, ka arī Eiropas Savienībai (ES) būtu jāiesaistās šī jautājuma risināšanā.
LTV Igaunijā: Kā savu izvēli Eiropas Parlamenta vēlēšanās grasās izdarīt Valgas iedzīvotāji?
LTV Igaunijā: Kā savu izvēli Eiropas Parlamenta vēlēšanās grasās izdarīt Valgas iedzīvotāji?
Tieši pēc mēneša Latvijā, tāpat kā pārējās Eiropas Savienības valstīs, notiks Eiroparlamenta vēlēšanas. Tās notiks no 6.­­–9. jūnijam visās 27 Eiropas Savienības dalībvalstīs. Latvijas iedzīvotāji pie vēlēšanu urnām dosies 8. jūnijā. Kopumā būs jāievēl 720 deputāti. Visvairāk deputātu vietas parlamentā būs Vācijai – 96, Francijai – 81, Itālijai – 76, Lietuvai – 11, Latvijai – 9, Igaunijai – 7 deputāti.
Vai attaisnotajos izdevumos varētu iekļaut arī privātā bērnudārza izmaksas? Vecākus aicina vērsties...
Vai attaisnotajos izdevumos varētu iekļaut arī privātā bērnudārza izmaksas? Vecākus aicina vērsties Finanšu ministrijā
Daudzviet Latvijā vietu pašvaldību bērnudārzos nepietiek, tāpēc vecākiem jāizvēlas privātā bērnudārza pakalpojumi. Par tiem ir jāmaksā, un daļa vecāku ir neizpratnē, kāpēc privāto bērnudārzu apmaksa netiek iekļauta attaisnotajos izdevumos, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija". Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sekretāre aicina iedzīvotājus ar priekšlikumu sistēmu mainīt vērsties Finanšu ministrijā, kas šobrīd strādā pie izmaiņām nodokļu sistēmā.
Izraēlas armija liek evakuēties cilvēkiem no vairākiem Rafahas rajoniem
Izraēlas armija liek evakuēties cilvēkiem no vairākiem Rafahas rajoniem
Izraēlas armija sestdien, 11. maijā, likusi Rafahas iedzīvotājiem evakuēties no līdz šim uzbrukumā neskartiem Gazas joslas dienvidu pilsētas rajoniem, kas varētu liecināt par plāniem paplašināt militāro operāciju, lai gan arvien vairāk izskan aicinājumi Izraēlai atturēties no tādas ofensīvas.
Latvijā atgriežas ģimenes, lai bērni augtu latviskā vidē. Traucējošais – birokrātija
Latvijā atgriežas ģimenes, lai bērni augtu latviskā vidē. Traucējošais – birokrātija
Pērn Zemgalē ar reemigrācijas koordinatoru atbalstu atgriezās 118 Latvijas iedzīvotāji, kas pirms tam dzīvoja un strādāja ārzemēs, galvenokārt Anglijā, Vācijā, Īrijā un Norvēģijā. Pēdējos 3 gados Zemgalē šādā veidā atgriežas ap 100 reemigrantu gadā, un visbiežāk tās ir ģimenes ar bērniem. Kas pēc atgriešanās sagādā lielākās problēmas – dzīvesvieta, darbs vai izglītības iespējas bērniem?
SPKC uzlabo palīdzības telefonu iedzīvotājiem atkarības jautājumos; ekspertu domas par tā spēju palī...
SPKC uzlabo palīdzības telefonu iedzīvotājiem atkarības jautājumos; ekspertu domas par tā spēju palīdzēt dalās
Jau vairākas dienas darbojas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) uzlabots konsultatīvais tālrunis iedzīvotājiem, kuriem nepieciešams atbalsts dažādu atkarību problēmu risināšanā. Pats tālrunis darbojas jau astoņus gadus, sākotnēji tas bija paredzēts cilvēkiem, kas vēlas atmest smēķēšanu, nu atkarību skaits, par kurām var zvanīt, ir paplašināts. Mērķis ir nodrošināt anonīmu psiholoģisku palīdzību, motivēt un atbalstīt iedzīvotājus savu vai līdzcilvēku paradumu maiņā, kā arī sniegt informāciju par pieejamajiem  resursiem un pakalpojumiem atkarības ārstēšanā.
ISW: Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija, visticamāk, cer panākt Ukrainas spēku atvilkšanu no vals...
ISW: Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija, visticamāk, cer panākt Ukrainas spēku atvilkšanu no valsts austrumiem
Aizvadītajā naktī turpinājās Krievijas mēģinājumi pārraut Ukrainas aizsardzības līniju Harkivas apgabalā. Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs informēja par aizsardzības operācijām vairāku apdzīvotu vietu virzienos, tostarp pie Vovčanskas. ASV domnīcas "Kara izpētes institūts" (ISW) analītiķi tikmēr norādījuši, ka, visticamāk, Krievijas uzbrukumu mērķis nav saistīts ar vēlmi ieņemt Ukrainas otru lielāko pilsētu Harkivu.
Drošības politikas eksperte: Ukrainai tiek dota lielāka rīcības brīvība, jo frontē iet arvien sliktā...
Drošības politikas eksperte: Ukrainai tiek dota lielāka rīcības brīvība, jo frontē iet arvien sliktāk
Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kamerons apstiprinājis, ka Ukraina drīkst izmantot britu ieročus arī triecieniem Krievijā. Ukrainai tiek dota lielāka rīcības brīvība, bet nevis tāpēc, ka Ukrainai ietu vieglāk, tieši otrādi – frontē iet arvien sliktāk, un karot vajag ar visu, kas pieejams, Latvijas Radio raidierakstā "Drošinātājs" pauda Vācijas Māršala fonda Ziemeļu novirziena vadītāja un drošības politikas pētniece Kristīne Bērziņa.
Rīga apņemas attīstīt 33 pilsētas apkaimes; daudzas – tuvāko 5 gadu laikā
Rīga apņemas attīstīt 33 pilsētas apkaimes; daudzas – tuvāko 5 gadu laikā
Rīgas dome sākusi darbu pie lielāko apkaimju attīstības. Vispirms grasās labiekārtot septiņas pilsētas daļas, kurās sakārtota un droša vide iedzīvotājus sagaida tuvāko piecu gadu laikā. To projektu izstrādei finansējumu atbalstījusi dome. Kopumā pašvaldība apņemas attīstīt vairāk nekā 30 apkaimes ārpus Rīgas vēsturiskā centra. Ko pašvaldība apkaimēs plāno mainīt, un vai vērienīgais plāns varētu pievilināt iedzīvotājus palikt Rīgā, nevis pārvākties uz Pierīgu?
Palestīniešu aktīvisti: Vai jums būtu pieņemami, ja kāds teiktu – «Kāpēc gan tev nebraukt uz Igaunij...
Palestīniešu aktīvisti: Vai jums būtu pieņemami, ja kāds teiktu – «Kāpēc gan tev nebraukt uz Igauniju vai Lietuvu?»
"Ir ļoti nomācoši, kad saka: "Kāpēc viņi nedodas kaut kur citur?" Šīs ir viņu mājas! Vai jums būtu pieņemami, ja kāds teiktu: "Kāpēc gan tev nebraukt uz Igauniju vai Lietuvu?" Kāpēc? Kāpēc mums vajadzētu kaut kur doties?" sarunā ar Latvijas Radio norādīja palestīniešu pilsoniskās sabiedrības organizācijas "MIFTAH" pārstāve Džohara Bakera. Viņa kopā ar savu kolēģi Hadīdžu Ibrahimu stāstīja par dažādiem sabiedrībā izplatītiem uzskatiem par Gazas joslu un palestīniešiem, kā arī skaidroja palestīniešu nostāju šajos jautājumos.
Baltijas valstīs degvielas cenas samazinās
Baltijas valstīs degvielas cenas samazinās
Pagājušajā darba nedēļā visās Baltijas valstu galvaspilsētās samazinājās degvielas cenas, straujāk tām krītoties Viļņā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd