"Panna cotta" ar rabarberu želeju
Sastāvdaļas:
- 250 ml saldā krējuma
- 125 ml piena
- 2 ēdamkarotes cukura
- ½ vaniļas pāksts
- 150 ml rabarberu sīrupa
- 300 g zemeņu (var izmantot saldētas, bet tad iepriekš jāatkausē)
- + želatīns (proporcijas norādītas uz paciņas)
Pagatavošana:
- Želatīnu ieber aukstā ūdenī un uzbriedina.
- Katliņā ielej saldo krējumu (250 ml) un pienu (125 ml), pievieno cukuru (2 ēk). Uz mazas uguns uzsilda – līdz brīdim, kad parādās pirmie mazie burbulīši, bet svarīgi nepārkarsēt un neuzvārīt!
- Katliņu noņem no uguns.
- Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm un no vienas pusītes ar mazu nazīti izkasa ārā sēkliņas.
- Kamēr masa vēl silta, katlā liek vaniļas sēkliņas un ⅔ uzbriedinātā želatīna. Maisa, līdz želatīns ir pilnībā izšķīdis.
- Masu lej silikona formiņās vai pilda glāzītēs (bet ne līdz pašai augšai, atstāj nelielu vietiņu otrai masai) un liek ledusskapī, gaida, līdz tā sastingst.
- Rabarberu sīrupu (150 ml) katliņā uzsilda, noņem no uguns un pievieno atlikušo želatīnu. Maisa, līdz tas ir izšķīdis.
- No ledusskapja izņem iepriekš sagatavoto masu, ja tā jau šķiet gana stingra, tad lēnām lej virsū rabarberu sīrupu. Pēc tam visu liek ledusskapī uz apmēram 4 stundām.
- Pasniedz ar blendētām zemenēm. Labu apetīti!