Krāsnī cepts kabacis
Viens no visvienkāršākajiem veidiem, kā pagatavot kabaci, ir pārgriežot to uz pusēm, bagātīgi pārberot ar zaļumiem, garšvielām un sieru un liekot krāsnī. Kabacis jācep apmēram pusstundu vai līdz ir gatavs un siers ir izkusis. Šādas kabača laiviņas ir labs veģetārs pamatēdiens.
Cukīni nūdeles
Šai receptei nepieciešams dārzeņu mizotājs, ar kura palīdzību iespējams izveidot nūdeles. Cukīni samizo nūdelēs, sakarsētā pannā tās pavisam aši apcep. Nūdeles pasniedz kopā ar bazilika pesto, apgrauzdētiem Indijas riekstiem, svaigiem tomātiem un garnē ar svaigu bazilika lapu.
Piedeva pastai
Cukīni nomizo un sagriež gabaliņos. Uzvāra rīsu nūdeles vai parastos makaronus. Uz pannas apcep sīpolu, ķiploku, pievieno nūdeles vai pastu un gabaliņos sagriezto cukīni. Ēdienu var papildināt arī ar ceptu vistas fileju vai kādu mērci.
Kabaču pankūkas ar sieru
Sarīvē kabačus, tiem klāt pievieno miltus, sāli, piparus, sieru un cep no vienas un otras puses sakarsētā pannā, līdz pankūkas ir zeltaini brūnas. Pankūku masai var pievienot arī bekonu vai sīpolus, taču tie pirms tam obligāti jāapcep.
Grilēts cukīni
Grilējot kabačus vai cukīni, marināde jāpievieno pēc tam, citādi tā piedegs pie grila restēm. Svaigos, zaļos cukīni sagriež ripās un apgrilē. Tad ievieto karstumizturīgā katlā, ko vēl nedaudz silda uz grila. Pielej klāt sojas mērci, šķipsniņu sāls un nedaudz sakapāta čili pipara.
Kabaču lazanja
Kabačus var izmantot dažādos ēdienos, tostarp lazanjā. Lazanja jāgatavo pēc savas iemīļotākās receptes, bet makaronu plāksnes vienkārši jānomaina pret plāni sagrieztām kabača plāksnītēm.
Cukīni un halumi siera frittata
Frittata ir no olām gatavots itāļu ēdiens, kas atgādina omleti. To var papildināt ar cukīni. Cukīni sagriež gabaliņos, apcep uz pannas. Tad liek cepamtraukā, pielej sakultu olu un pa virsu uzber halumi (halloumi) sieru. Visu krāsnī apcep, līdz olas izcepušās.
Sacepums ar kabačiem un burkāniem
Burkānus nedaudz novāra, līdz tie ir apmēram pa pusei gatavi, sagriež gabaliņos. Ber karstumizturīgā cepamtraukā kopā ar gabaliņos sagrieztiem kabačiem, pievieno garšvielas, sieru, vienu ēdamkaroti majonēzes. Pa virsu uzber rīvētu parmezāna sieru un rīvmaizi. Cep krāsnī apmēram pusstundu.
Cukīni rullīši ar kazas sieru
Cukīni sagriež loksnēs, tās no abām pusēm apcep uz grila vai pannas, līdz kļuvušas mīkstas un lokanas. Uz tām kārto kazas sieru un veido nelielus rullīšus, ko rotā ar zaļumiem un pasniedz kā uzkodu. Rullīšus var papildināt arī ar marinētu vai grilētu papriku, saulē kaltētiem tomātiem.
Par kabačiem un cukīni