Anna Ūdre

Anna Ūdre


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Austrālijas pavalstī – rekordaugsts Covid-19 skarto skaits
Austrālijas pavalstī – rekordaugsts Covid-19 skarto skaits
Par spīti tam, ka Jaundienvidvelsas pavalsts Austrālijā jau desmit nedēļas aizvadījusi karantīnā, pēdējās diennakts laikā konstatēts līdz šim lielākais jauno inficēšanās gadījumu skaits un reģistrēts rekordaugsts Covid-19 izraisīto nāves gadījumu skaits.
ASV atgūstas no vētras «Ida»; Kalifornijā cīnās ar liesmām
ASV atgūstas no vētras «Ida»; Kalifornijā cīnās ar liesmām
Spēcīgās tropiskās vētras "Ida" sekas Amerikas Savienoto Valstu (ASV) dienvidos jūtamas vēl vairākas dienas pēc tam, kad stiprie vēji sasniedza ASV krastus. Simtiem cilvēku vēl joprojām nav atgriezušies mājās, un amatpersonas ziņo, ka infrastruktūras atjaunošana varētu ilgt vēl vairākas nedēļas. Tikmēr ASV rietumos ugunsdzēsēji jau vairākas nedēļas cīnās ar plašiem mežu ugunsgrēkiem.
Noslēgusies 20 gadus ilgā ASV misija Afganistānā
(papildināts)
Noslēgusies 20 gadus ilgā ASV misija Afganistānā (papildināts)
Pēdējie Amerikas Savienoto Valstu (ASV) karavīri pirmdien atstājuši Afganistānu, paziņoja Savienoto Valstu bruņotie spēki. Līdz ar to izpildīts Džo Baidena uzdevums pilnībā izvest amerikāņu spēkus no Afganistānas līdz 31. augustam un noslēgta ASV 20 gadus ilgā misija.
Uz Kabulas lidostu raķetes izšāvusi «Islāma valsts»
(papildināts)
Uz Kabulas lidostu raķetes izšāvusi «Islāma valsts» (papildināts)
Kabulas lidostas virzienā raidītas vairākas raķetes, bet, izmantojot pretgaisa aizsardzības sistēmas, tās apstādinātas pirms mērķa sasniegšanas. Tās uzsprāgušas netālu no lidostas esošajos rajonos. Ziņu par upuriem pagaidām nav. Par raķešu palaišanu atbildību uzņēmies teroristu grupējuma “Islāma valsts” vietējais atzars “Islāma valsts Horasānā”.
ASV dienvidos plosās spēcīgā vētra; tūkstošiem evakuēto
ASV dienvidos plosās spēcīgā vētra; tūkstošiem evakuēto
Viens upuris, tūkstošiem evakuēto un ap miljonu mājsaimniecību, kas palikušas bez elektrības. Tāds ir sausais atlikums pēc viesuļvētras “Idas” (saukta arī par “Aidu”) Amerikas Savienoto Valstu (ASV) dienvidu štatā Luiziānā.
Afganistānā norit pēdējās evakuācijas
Afganistānā norit pēdējās evakuācijas
Par spīti terorisma draudiem pēdējās evakuācijas no Kabulas lidostas turpinās. Afganistānā palikuši vēl aptuveni trīssimt Amerikas Savienoto Valstu pilsoņu, kuriem plānots pamest valsti. Bet savukārt visus afgāņus, kas palīdzējuši rietumvalstīm pēdējās divas desmitgades, evakuēt neizdosies līdz 31. augustam. 
Igaunijā izvairīsies no tālmācības
Igaunijā izvairīsies no tālmācības
Igaunijā to, kā sagaidīt 1. septembri un ar kādiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem, skolas var pašas izlemt. Lielākajā daļā izglītības iestāžu bērniem nebūs nekādu prasību, bet pieaugušajiem, kas vēlas piedalīties, nāksies uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu. Vairākās skolās 1. septembra pasākumus aicinās skatīties attālināti. Bet tas, kā mācību process noritēs tālāk, atkarīgs no saslimstības rādītājiem valstī kopumā. 
Lietuvā skolēniem Covid-19 testi pagaidām nav obligāti
Lietuvā skolēniem Covid-19 testi pagaidām nav obligāti
Pirmajam septembrim un jaunajam skolas mācību gadam gatavojas arī mūsu kaimiņvalstis. Piemēram, Lietuvā Covid testi skolēniem nebūs obligāti, kamēr kopējā epidemioloģiskā situācija valstī nepasliktināsies.
Karību salās, Meksikas līcī un ASV plosās tropiskā vētra
Karību salās, Meksikas līcī un ASV plosās tropiskā vētra
Spēcīga viesuļvētra ar nosaukumu “Aida” sapurinājusi Kubu un Karību jūras salas, aiz sevis atstājot postošas sekas. Tagad spēcīgie vēji un lietus virzās pāri Meksikas līcim uz Amerikas Savienoto Valstu pusi.

“Aida” no tropiskās vētras izauga par viesuļvētru un piektdienas vakarā, kad vēja ātrums sasniedza 128 kilometrus stundā. Sākotnēji tā plosījās Kubas rietumos, bet vēlāk virzījās tālāk uz ziemeļiem. Spēcīgie vēji Kubā no zemes ar saknēm izrāva kokus, izpostīja mājvietas un norāva jumtus. Vairākiem simtiem cilvēku nācās evakuēties.
Anglijā lems par bebru skaita palielināšanu upēs
Anglijā lems par bebru skaita palielināšanu upēs
Anglijā vides eksperti spriedīs, ka, mainoties klimatam un pieaugot postošu plūdu iespējamībai klimata pārmaiņu laikā, bebru dambji varētu lieti noderēt, tāpēc upēs jāievieš bebri.
Venecuēla apsūdz ASV par noziegumiem pret cilvēci
Venecuēla apsūdz ASV par noziegumiem pret cilvēci
Venecuēlas valdība Starptautiskajai krimināltiesai iesniegusi ziņojumu, kurā apgalvo, ka Amerikas Savienoto Valstu (ASV) sankcijas ir noziegums pret cilvēci, jo Vašingtonas noteikto starptautisko sankciju dēļ Venecuēla neesot varējusi veikt starptautiskus finansiālus darījumus, laikus iegādāties vakcīnas un medikamentus, un tas kavējis cīņu ar Covid-19.
ANO: Afganistānai draud humānā krīze
ANO: Afganistānai draud humānā krīze
Rietumvalstu karavīri Afganistānu pametīs līdz nākamajai otrdienai. To apstiprinājis ASV prezidents Džo Baidens, par spīti rietumvalstu bažām, ka līdz tam visus, kas to vēlas, neizdosies evakuēt. Līdz ar to darbība Kabulas lidostā nerimst ne mirkli. Vairākas valstis karavīru uzraudzībā turpina izvest savu valstu pilsoņus, kā arī tos, kuri pēdējo 20 gadu laikā sadarbojušies ar rietumvalstu spēkiem.
Dienvidamerikā un ASV turpinās postoši meža ugunsgrēki
Dienvidamerikā un ASV turpinās postoši meža ugunsgrēki
Tūkstošiem izdegušu hektāru, iznīcinātu mājvietu un mirušu dzīvnieku. Tā ir realitāte daudzviet pasaulē, kur pašlaik plosās plaši mežu ugunsgrēki. Piemēram, Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Kalifornijas štata ziemeļos pēdējo dienu laikā izdeguši vairāk nekā 40 000 hektāru. 
Plūdos ASV Tenesī štatā vismaz 22 bojāgājušie
(papildināts)
Plūdos ASV Tenesī štatā vismaz 22 bojāgājušie (papildināts)
Spēcīgu lietusgāžu izraisītos plūdos Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Tenesī štatā bojā gājuši vismaz 22 cilvēki, bet vēl vairāki desmiti atrodas meklēšanā. Spēcīgs vējš un lietus nopietnus postījumus radījis arī Ņujorkas pilsētā. 
Talibi ienāk Kabulā: lidostu pārpludina cilvēki, valstis slēdz vēstniecības, Afganistānu pametis pre...
Talibi ienāk Kabulā: lidostu pārpludina cilvēki, valstis slēdz vēstniecības, Afganistānu pametis prezidents (papildināts)
Islāmistu grupējuma “Taliban” kaujinieki svētdien, 15. augustā, bez cīņām ienākuši trijās Afganistānas galvaspilsētas Kabulas priekšpilsētās. Afganistānas amatpersonas paziņojušas, ka talibi pilsētai neuzbruks un paredzēts varu mierīgā ceļā nodot pagaidu valdībai. Arī talibi paziņojuši, ka grib mierīgi pārņemt valsti pilnīgā kontrolē dažu tuvāko dienu laikā. Tikmēr Kabulas lidostu pārpludinājuši cilvēki, kas vēlas pamest pilsētu un valstis slēdz vēstniecības un steigšus evakuē savu diplomātisko pārstāvniecību darbiniekus. Pienākušas arī ziņas, ka valsti jau pamet valdības amatpersonas un arī prezidents Ašrafs Gani.
Haiti zemestrīcē bojāgājušo skaits pārsniedz 700; cietušo – 2800
(papildināts)
Haiti zemestrīcē bojāgājušo skaits pārsniedz 700; cietušo – 2800 (papildināts)
Spēcīgajā zemestrīcē, kas sestdien, 14. augustā, satricināja ar Haiti, gājuši bojā vismaz 724 cilvēki, bet cietušo skaits pārsniedzis 2800. Glābēji kopā ar brīvprātīgajiem turpina pārmeklēt ēku drupas, un viņiem jau izdevies izglābt daudzus izdzīvojušos. Tikmēr pārslogotās slimnīcas turpina uzņemt cietušos.
Baltkrievijā turpinās represijas. Ko mainīs sankcijas?
Baltkrievijā turpinās represijas. Ko mainīs sankcijas?
Kamēr pašlaik lielāka uzmanība pievērsta briestošajai migrantu krīzei uz Lietuvas un Latvijas robežām ar Baltkrieviju, tikmēr pašā Baltkrievijā turpinās plašas represijas pret tiem iedzīvotājiem, kuri oponē pašreizējam valsts vadītājam Aleksandram Lukašenko. Pēdējo dienu laikā aizturēti vēl aptuveni 20 cilvēki.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd