Kultūra / Izklaide
Aktrise Madara Botmane: Laime ir izvēle
Aktrise Madara Botmane: Laime ir izvēle
Grūti pateikt, kas Madara Botmane ir vairāk – aktrise vai tērpu māksliniece. Viņa, absolvējusi gan Kultūras (2011), gan Mākslas akadēmiju (2017), arī balvas saņēmusi abās jomās. Uz interviju ciklā  "Daudz laimes, jubilār!" ierodas smiekliem dzirkstot, gaiši brūnā, ķermeņa kustības iezīmējošā adītā tērpā un tam pieskaņotos gaišos zābakos. Tas neļauj vienaldzīgam palikt arī Andrejam Volmāram, raidījuma vadītājam. Diezgan spilgti zaļajās Madaras acīs, kurās, kā pati apgalvo, esot arī brūni punktiņi, iezaigo izaicinājuma prieks, un saruna var sākties.
Fani Lielbritānijā «Prāta Vētru» nēsā uz rokām
Fani Lielbritānijā «Prāta Vētru» nēsā uz rokām
Lielbritānijas latviešiem valsts svētku svinēšana ceturtdien, 18. novembrī, izvērtās ļoti īpaša, jo Londonā slavenajā "O2 Shepherd’s Bush Empire" koncertzālē ar ietilpību 2000 cilvēkiem uzstājās "Prāta Vētra". Sajūsminātie koncerta apmeklētāji atzina – šis ir lielisks veids, kā nosvinēt Latvijas dzimšanas dienu.
Renesanses cilvēks – etnomūziķis Valdis Muktupāvels
Renesanses cilvēks – etnomūziķis Valdis Muktupāvels
Cikla "Daudz laimes, jubilār!" šīs reizes intervija ir atkal viena no īpašajām. Ne tāpēc, ka iepriekšējie raidījuma viesi būtu mazāk interesanti vai dzīvē mazāk nozīmīgu lietu paveikuši. Nebūt nē! Lieta tāda, ka šīs nedēļas viesis Valdis Muktupāvels – plašākai publikai pazīstams kā tautas mūzikas instrumentu speciālists un etnomuzikalogs – ir gan mūziķis, gan zinātnieks vienlaikus. Šāds apvienojums allaž veido kaut ko pavisam vienreizēju.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd