Kārtainā jāņogu torte
Sastāvdaļas
Irdenā smilšu mīkla:
300 g miltu,
80 g cukura
1 šķipsna sāls
220g gabaliņos sakapāta auksta sviesta
1 ola
Ogu putas
180 g jāņogu ievārījuma
75 g cukura
2 olu baltumi
Gatavošana:
Mīklai paredzētās sastāvdaļas uz galda virsmas ātri sakapā kopā un izveido gludu mīklu. To ietin follijā un liek aukstumā uz pusstundu. Pēc tam sadala četrās vienādās daļās, izveltnē paredzētajā formā (kur ieklāts cepampapīrs) un liek cepties 180 grādu temperatūrā uz 12-15 minūtēm.
Sagatavo ogu putas. Visas sastāvdaļas ieliek traukā un saputo. Kārtas kārto vienu uz otras, katru apziežot ar putām. Gatavo torti novieto aukstumā ievilkties vienu vai divas dienas.
Lai labi garšo!
Šova "Kūku kari" pirmo raidījumu ir iespējams noskatīties LTV mājaslapā šeit. Šovs LTV ēterā skatāms trešdienās plkst.19.30.