Piena kārtiņu kūka
Sastāvdaļas:
300 g margarīna
1 glāze piena
3 olu baltumi
300 g cukura
½ paciņa vanilīna
4 litri piena
10 olu dzeltenumi
10 ēdamkarotes miltu
600 g cukura
Vanilīns
Gatavošana
Margarīnu sadala mazākos gabaliņos, pievieno olu baltumus, kas sakulti kopā ar cukuru un vanilīnu, pielej pienu un iesijā miltus. Mīca, ja nepieciešams, pievieno vēl miltus, lai veidojas vijīga, rullējama mīkla. Mīklu uz cepamā papīra izrullē plānos apļos. Vajadzētu sanākt vismaz 10 mīklas apļiem, kurus pa vienam cep cepeškrāsnī, līdz tie kļūst gaiši brūni.
Miltus samaisa ar 400 g cukura, pievieno ½ litru auksta piena un samaisa, lai nav kunkuļu un lai veidojas pankūku mīklas konsistencei līdzīga masa. 3 ½ litrus piena vāra uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, lai nepiedeg. Līdzko piens sāk putoties, tam lēni, nepārtraukti maisot, lej klāt masu. Vāra, kamēr atkal sāk veidoties putiņas. Tad lej klāt olu dzeltenumus, kas saputoti ar atlikušajiem 200 gramiem cukura. Turpina vārīt, nepārtraukti maisot, kamēr veidojas pabiezas konsistences krēms. Atdzesē un izklāj starp iepriekš izceptajiem un atdzesētajiem biskvīta apļiem, veidojot kārtainu kūku.
Kad kūka gatava, to liek ledusskapī, lai sastingst. Kūku var dekorēt ar putukrējumu, kam pievienots želatīns un/vai kakao pulveris.
Kūku pasniedz atdzesētu. Lai labi garšo!
Šova "Kūku kari" otro raidījumu ir iespējams noskatīties LTV mājaslapā šeit. Šovs LTV ēterā skatāms trešdienās plkst.19.30.