Izstādē apskatāmo ķirbjaugu vidū būs ēdamie un dekoratīvie ķirbji, kabači, cukīni, patisoni, arbūzi, melones, pepino jeb meloņbumbieri, momordikas jeb balzāmbumbieri, melotrijas jeb peļu arbūzi. Izstādē varēs iepazīt arī kādu senu, bet Latvijā reti sastopamu šķirni – vaska ķirbi.
Būs apskatāms par 2023. gada skaistāko ķirbi atzītais "Labais Gustiņš", kā arī lufa jeb sūkļa ķirbis, ko svaigā veidā var izmantot kulinārijā līdzīgi kā cukīni, bet izkaltējot – kā sūkli jeb švammi.
Tāpat īpaša vieta izstādē, kā ierasts, būs atvēlēta piparu ražai, piedāvājot apskatīt gan saldo papriku, gan aso piparu šķirnes.
Izstāde aicina pievērst uzmanību ne tikai ķirbjaugu un piparu krāsai, formai, izmēram un garšas niansēm, bet arī bioloģiskajai vērtībai. Gan ķirbji, gan pipari ir svarīgs vitamīnu un dzelzs avots. Izstādes laikā speciālisti konsultēs par ķirbjaugu un piparu audzēšanu, kā arī to lietošanu uzturā un veselības veicināšanā.
Šogad izstādē piedalīsies Artūra Sildes dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" ilggadējās kolekcionāres: Elga Bražūne un Saiva Pekuse no dārzniecības "Neslinko", Valentīna Cuznetova, Sarma Žarčinska, Darja Jureviča, Ludmila Kodzasova, Maija Čerjaka un Marija Tocupe.