Zemeņu keksiņi
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- 75 g mīksta sviesta
- 180 g cukura
- 1 liela ola
- 150 g miltu
- 90 ml piena
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 1 šķipsna sāls
- 150 g svaigu zemeņu
- + dažas zemenes dekorēšanai
Krēmam:
- 120 g maskarpones siera
- 20 g pūdercukura
- 60 ml saldā krējuma
Pagatavošana:
- Liek sildīties krāsni uz 175 grādiem.
- Bļodā iesijā miltus (150 g), cepamo pulveri (1 tk) un pievieno šķipsnu sāls.
- Citā bļodā saputo sviestu (75 g) un cukuru (200 g), līdz tas kļūst gaišs un gaisīgs. Tad iekuļ vienu olu.
- Mitrajai masai pakāpeniski pievieno miltu masu, paralēli lejot klāt arī pienu (90 ml).
- Smalki sagriež zemenes (150 g) un iemaisa kopējā masā.
- Mīklu liek mazajās kēksu formiņās, piepildot ⅔ katrā.
- Cep apmēram 20 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.
- Kamēr kēksiņi kārtīgi atdzesējas, pagatavo krēmu.
- Maskarponi (120 g) un pūdercukuru (20 g) saputo līdz vienmērīgai masai.
- Pievieno saldo krējumu (60 ml) un puto, līdz konsistence kļūst krēmīga un stingra.
- Ar konditorejas maisiņu virs kēksiņiem taisa krēma cepurītes, ko vēl izdekorē ar sagrieztām zemenēm. Labu apetīti!
Raksta pirmpublikācija LSM.LV 2022.gada 1.maijā.