Ralfs gatavo

Kivi

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Kukurūzas putraimu kūka

Zemeņu kēksiņi

Zemeņu kēksiņi. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada un 4 mēnešiem.

Brīvdienu našķa recepte, kuras gatavošanu ierāda mazie pavāri. Izmēģiniet!

Zemeņu keksiņi

 

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 75 g mīksta sviesta
  • 180 g cukura
  • 1 liela ola
  • 150 g miltu
  • 90 ml piena
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 šķipsna sāls
  • 150 g svaigu zemeņu
  • + dažas zemenes dekorēšanai

Krēmam:

  • 120 g maskarpones siera
  • 20 g pūdercukura
  • 60 ml saldā krējuma

Pagatavošana:

  1. Liek sildīties krāsni uz 175 grādiem.
  2. Bļodā iesijā miltus (150 g), cepamo pulveri (1 tk) un pievieno šķipsnu sāls.
  3. Citā bļodā saputo sviestu (75 g) un cukuru (200 g), līdz tas kļūst gaišs un gaisīgs. Tad iekuļ vienu olu.
  4. Mitrajai masai pakāpeniski pievieno miltu masu, paralēli lejot klāt arī pienu (90 ml).
  5. Smalki sagriež zemenes (150 g) un iemaisa kopējā masā.
  6. Mīklu liek mazajās kēksu formiņās, piepildot ⅔ katrā.
  7. Cep apmēram 20 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.
  8. Kamēr kēksiņi kārtīgi atdzesējas, pagatavo krēmu.
  9. Maskarponi (120 g) un pūdercukuru (20 g) saputo līdz vienmērīgai masai.
  10. Pievieno saldo krējumu (60 ml) un puto, līdz konsistence kļūst krēmīga un stingra.
  11. Ar konditorejas maisiņu virs kēksiņiem taisa krēma cepurītes, ko vēl izdekorē ar sagrieztām zemenēm. Labu apetīti!

 

Raksta pirmpublikācija LSM.LV 2022.gada 1.maijā.


 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti