Biezpiena aveņu pīrādziņi
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- 350 g kviešu miltu
- 200 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 250 g biezpiena
- 100 g cukura
- šķipsniņa sāls
Pildījumam:
- 300 g biezpiena
- 140 g cukura
- 80 g kviešu miltu
- 1 ola
- 1 tējkarote vanilīna cukura
- 100 g saldētu aveņu
Plus ola pīrādziņu pārsmērēšanai
Pagatavošana:
1. Vispirms pagatavo mīklu. Ņem bļodu un liek tajā sviestu (200 g), cukuru (100 g) un šķipsniņu sāls. Ar mikseri saputo.
2. Ja biezpiens ir graudains, tad ar rokām vai dakšiņu to saspaida, lai lielākie graudiņi sadalās. Tad pievieno biezpienu (250 g) iepriekš sajauktajai masai un ar mikseri samaisa.
3. Pievieno miltus (350 g) un samīca visu viendabīgā mīklā.
4. Gatavo pildījumu. Citā lielā bļodā sajauc biezpienu (300 g) ar cukuru (140 g), pievieno 1 olu, vanilīna cukuru (1 tējkaroti), miltus (80 g) un saldētās avenes (100 g). Visu kārtīgi samaisa kopā. (Ar pildījumu darbojas ātri, jo, avenēm kūstot, pildījums kļūs šķidrs).
6. Ņem mīklu un izrullē apmēram 3 mm biezumā. Ar krūzīti vai glāzi saspiež aplīšus.
7. Katra aplīša vidū liek pildījumu – apmēram vienu tējkaroti – un tad kā pīrādziņu aizloka ciet, maliņas viegli saspiežot, lai pildījums netek ārā.
8. Pīrādziņus liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru.
9. Sakuļ olu un ar to pirms cepšanas pārsmērē pīrādziņus.
10. Cep 200 grādos apmēram 25 minūtes. Labu apetīti!
Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2024. gada 17. martā.