Nepieciešams:
- 3 lieli āboli,
- 200 grami cukura,
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura,
- 200 grami mannas,
- 1,2 litri ūdens,
- ēdamkarote vaniļas cukura,
- piens.
Pagatavošana: Ābolus mizo, izņem sēklotni, sagriež gabaliņos un liek ūdenī vārīties.
Kad āboli mīksti, pieliek cukuru un pakāpeniski pieber mannu, maisot vāra, līdz sanāk pabieza putra.
Ieteikums mannu bērt klāt pamazām, lai saprastu, cik tā briedīga, iespējams, visa paredzētā manna nebūs vajadzīga.
Vēl svarīgi izvēlēties skābu šķirņu ābolus, tas radīs izteiktu garšu, ar saldākiem āboliem uzputenis var sanākt pliekans, tad var izlīdzēties ar kādu skābu sulu.
Kad uzputeņa masa atdzisusi, pieliek vaniļas cukuru un masu saputo stingrās putās.
Pasniedz ar pienu.
Izmēģini arī šīs receptes!
Raksta pirmpublikācija 2018. gada 25. novembrī.