Onplate uztura speciālistu komanda atgādina, ka dienā ieteicamais cukura daudzums ir ne vairāk kā 25 g jeb (~5 tējkarotes) cukura.
Šajā receptē cukura vietā tika izmantotas žāvētas dateles un aprikozes, lai samazinātu kopējo cukura daudzumu. Svarīgākā sastāvdaļa receptē ir biezpiens. Biezpiens ir olbaltumvielām bagāts produkts. Olbaltumvielas veido, atjauno un aizsargā organisma audus. Tāpat biezpiens satur kalciju, kas nodrošina kaulu un zobu veselību.
Pirms sākat gatavot, izdrukājiet krāsojamās lapas bērniem:
Biezpiena sieriņi
Sastāvdaļas 4–6 porcijām:
- 1 paciņa (180 g) vājpiena biezpiena
- 35 g žāvētu dateļu
- 35 g žāvētu aprikožu
- 25 g tumšās šokolādes
Pagatavošana:
1. Dateles un aprikozes aplej ar verdošu ūdeni, pēc 5 minūtēm nolej ūdeni, sablendē, līdz masa kļūst viendabīga. Samīca kopā ar biezpienu, masu nogaršo un nepieciešamības gadījumā saldumam pievieno vēl nedaudz dateļu.
2. No iegūtās masas veido nelielus taisnstūrīšus. Ja iespējams, liek ledusskapī uz 15–20 minūtēm.
3. Tumšo šokolādi izkausē (ja nav iespējas izkausēt, var sarīvēt uz smalkās rīves). Ja kausēto šokolādi vēlas šķidrāku, tai var pievienot nedaudz piena. Biezpiena sieriņus aplej vai izmērcē izkausētajā šokolādē (vai apviļā šokolādes skaidiņās), liek aukstumā sastingt.
4. Biezpiena sieriņus var rotāt ar dažadiem riekstiņiem, skaidiņām utt.
Bērnistabā piejamas izdrukājamas darba lapas un virtuāli krāsojami zīmējumi par veselīgu uzturu raidījumā "Cukuriņš un Feja".